Havucun Cilde Faydaları ve Havuçla Yapılabilecek Bazı Maskeler

Havucun Cilde Faydaları ve Havuçla Yapılabilecek Bazı Maskeler

Çeşitli sorunlar ve yapılan stres sonucu çoğumuz cildimizdeki renk karmaşasından, solukluktan ya da sivilcelerden rahatsızdır.

Cilt sorunları için aslında onlarca para dökmeye ve cildinizde işe yaramayan kozmetik ürünlerini cildinize değdirmenize gerek kalmayacak bir yöntem var. Bu yöntem son derece organiktir ve size zarar vermediği gibi asla başka bir canlıya da zarar vermemektedir.

havuc-maskesi-nedir.jpg

Genel vücut sağlığı açısından da son derece faydalı bir sebze olan havuç cilt bakım konusunda da oldukça etkilidir. Bilindiği gibi en çok göz sağlığında işe yarayan bu sebze, son derece lezzetlidir. Aynı zamanda sadece yiyerek değil cilt maskeleri yaparak da havuçtan faydalanabilirsiniz.

Cilt problemlerine karşı bu kadar işe yaramasının sebebi ise tabi ki içinde bulundurduğu A vitamininden kaynaklanmaktadır. A vitamini sayesinde cilt üzerinde iyi etkiler gösteren havucun faydaları da cilt üzerinde etkisi gözle görülür biçimdedir. Harika bir cilde sahip olmak isteyen bireylerin cildin kendisini yenilemesi ve daha sağlıklı olması, ışıl ışıl parlaması bakımından mutlaka havuç tüketimi arttırılmalıdır.

Havucun Cilde Faydaları Nelerdir?

Havucun cilde faydaları saymakla bitmez. Fakat kısaca bahsetmek gerekirse neredeyse tüm cilt problemlerine etki eden havucun cilde faydaları;

l Bu sağlıklı sebzenin tüketilmesi cildin parlamasını ve ışıl ışıl sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

l Özellikle karma- yağlı ciltler için ciltte oluşan sivilceler için, sivilceli görünümün ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

l Cilt lekeleri olan kadın, erkek, genç kız herkesin bolca havuç tüketmesi ölü deriyi atmasını ve cildi arındırmasına yardımcı olacaktır.

l Ölü derisi atılan cildin, cilt rengi de eşitlenecektir.

l Kırışıklıkları yok etmeye yardımcı olan havuç, gözenekleri de temizleyerek siyah nokta oluşumunu engeller.

l Cilt sıkılaştırıcı özelliği sayesinde maske olarak da kullanılabilir.

l Havucun bir diğer faydası da güneş koruyucu olarak sayılmasıdır.

l Havuç cildin nemlenmesine yardımcı olur.

Kısacası düzenli olarak havuç tüketildiğinde, cildin zararlı etkilerinden korunmuş olacaksınız.

Havuçla Yapılabilecek Maskeler Nelerdir?

Havucun cilde faydaları konusunda bilgi edindikten sonra havucu maske yapmak da isteyebilirsiniz. Maske yapmak daha hızlı sonuçlar verebilir fakat düzenli havuç tüketimi sonunda cildin besleneceği de unutulmamalıdır.

havuc-maskesi-ile-cilt-lekeelerini-n9ul-cover.jpg

Havuç maskesi için öncelikle havucun suyunu çıkartmalısınız. Eğer havuç suyunu sıkmak için elektronik aletiniz ya da herhangi bir pres makinası yoksa ilk önce havucu rendeleyip sonra elinizle suyunu da sıkabilirsiniz. Havuç suyu elde ettikten sonra içerisine az miktarda (1 yemek kaşığı) bal ve limon da ilave edebilirsiniz.

Bal ve limon cildinizi sıkılaştırmada rol oynar. Bu karışıma zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından göz çevresine fazla yaklaştırmadan yarım saat bekletebilir ve nemli bir havluyla güzelce temizleyebilirsiniz. Havuç maskesini haftada 2 defa uygulayabilirsiniz. Bu sayede sıkı ve nemli bir cilt sahibi olabilirsiniz.