Açık Renkli Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Açık Renkli Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Açık renkli saç koyu renkli saça göre daha fazla gözenek barındırmaktadır, bu da açık renkli saçın çevresel etkilere daha dayanıklı hale gelmesine neden olmaktadır.

Açık renkli saç koyu renkli saça göre daha fazla gözenek barındırmaktadır, bu da açık renkli saçın çevresel etkilere daha dayanıklı hale gelmesine neden olmaktadır.

kirli-sari-sac-rengi-3.jpg

Göz alıcı Açık saçları sağlıklı tutmak için ne yapmalıyız?

Saçınızı Hafif Tutacak Özel Saç Bakımı...

Evet, doğru okudunuz! Açık saç, doğal olsun ya da olmasın, sadece onu besleyen ve koruyan değil, aynı zamanda rengini canlı tutan özel saç bakımı gerektirir.

Doğal bir açık saça sahipseniz, saç renginizin mevsimlerle nasıl değişeceğini bilirsiniz. Yazın en açık açık tonundan kışın neredeyse 4 ton daha koyu. Doğal bir açık değilseniz, saçınızın bu çirkin pirinç tonlarını nasıl elde edebileceğini bilirsiniz. Saçınızın rengini değiştirmesini önlemek için, tüm yıl boyunca saçınızı hafif tutmanın yollarını inceleyin!

Mor Şampuan Kullanın...

Pirinçlenmeyi önlemek için, turuncu tonları alıp mavi tonları saça geri kazandıracak mor bir şampuan şapkasına gidin.

Toner Kullanın...

Mor şampuan yeterince işe yaramazsa, bir toner almaya gidebilirsiniz. En iyi yol, mağazadan satın alınan bir tonerden daha etkili olduğu için salona gitmektir.

Papatya Çayı Kullanın...

Kışın, güneşin o kadar güçlü olmadığı zamanlarda, papatya çayı durulamaya gidebilirsiniz. Papatya poşetlerini suda kaynattıktan sonra çayın soğumasını bekleyin. Normal saç yıkama rutininizden sonra saçınızı çay ile durulayın ve kurumasını bekleyin.

Bal Maskesi...

Hem saçınızın rengine hem de saçınıza daha yoğun bir bakım için saç maskesine ne dersiniz? Bal doğal olarak saçınızı hafifletebilir ve besleyebilir. Balı saç kremi ile eşit miktarda karıştırın, karışımı saçınıza uygulayın, duş bonesi ile örtün ve bir gece bekletin. Sonrasında normal bir şekilde yıkayın.

Bunlardan hiçbiri saçınızı tüm yıl boyunca açık tutmak için işe yaramazsa, kış aylarında açık saçınızı yapay olarak aydınlatmak için salonu ziyaret etmeniz gerekebilir. Bu, saçınızın profesyonelce bakılmasını sağlayacaktır.

Açık Saçlar İçin Güneş ve Isı Koruması...

Tıpkı açık ten gibi açık saçların da güneşe karşı ekstra korumaya ihtiyacı vardır. Açık saç daha hassastır ve bu nedenle güneşin verdiği hasar nedeniyle kuruluğa ve kırılganlığa daha yatkındır.

5e68ad7ed3806c0978c09244.jpg

Dışarıda olduğunuzda, her tarafına özel SPF saç sıkarak saçınızı güneş ışığına karşı koruyun - bu aynı zamanda saç derinizi de koruyacaktır! Daha da iyisi - güneş güçlü bir şekilde parlarsa, en sevdiğiniz şapkayı veya bir fular takın.

Yaz tatillerinde ister sahilde ister havuza gidiyor olun, açık saçlarınız normalden daha uzun süre güneşe maruz kalacaktır. Şampuanlar, saç kremleri ve saç spreyleri gibi güneş sonrası saç bakım ürünlerini kullandığınızdan emin olun.

Bunlar saçın nemini geri kazandırır, kırık uçları geçici olarak onarır ve saçı güçlendirir. Her yüzmeden sonra, tuzu veya kloru gidermek için saçınızı temiz suyla duruladığınızdan emin olun.