7 Madde İle Bakım

7 Madde İle Bakım

Cildi buz ile temizlemenin yararlarını duymuşsunuzdur fakat buz işlemi her cilde uygun olmayabilir. Zararı olup olmayacağından emin olamıyorsanız salatalık ile zararsız şekilde uygulayabilirsiniz.

Koyu Gözaltına Sahipseniz Buzlu Salatalık Uygulayın

Cildi buz ile temizlemenin yararlarını duymuşsunuzdur fakat buz işlemi her cilde uygun olmayabilir. Zararı olup olmayacağından emin olamıyorsanız salatalık ile zararsız şekilde uygulayabilirsiniz. Nasıl uygulandığını merak ediyorsanız hemen hazırlanışına geçelim; bir adet salatalığı yıkadıktan sonra soyup birkaç parçaya ayırın. Daha sonra parçalara ayırdığınız salatalığı bir kaşık su ile blenderdan geçirin. Karışımı küçük buz kalıplarını doldurup buzluğa koyun ve elde etiğiniz buz küplerini gözaltınızda morarmış bölgeye masaj yaparak uygulayın.

cilt-bakimi.jpg

Koyu Gözaltı Halkalarına Sahipseniz;

Gözaltınızda oluşan halkaları gizlemek için uzunca bir zamanınız yoksa bu yöntem tam size göre olabilir. Makyaj ile yapılan bu yöntemde gözaltında halka olan bölgeye kırmızı veya tonlarında ruj sürerek pürüzsüz hale getirin. Ardında kapatıcı ile b u yöntemi destekleyin.

Saç Düzleştiricisi İle Saçlarınıza Dalgalı Görünüm Kazandırın

Çoğumuz bu yöntemi bilse de, bazı insanlar bilmiyor. O zaman hemen yönteme geçelim; Öncelikle saçlarınızı Kalın veya ince tutamlar halinde ayırın. Bir tutam saçı elinizle kıvırın ve üzerine düzleştirici ile ısı verin. Eğer bu yöntem size uygun değilse istediğiniz kalınlıkta saçlarınızı örüp üzerinden düzleştirici ile geçerekte dalgalı görünüm kazandırabilirsiniz. Bu işlemi tüm tutamlara güzelce yaptığınızda sonuca hayran kalacaksınız.

cilt-bakimi-ankara-3.jpg

Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Vazelin Uygulayın

Siyah noktalardan kurtulmak için yığınla çözüm yolları vardır fakat vazelinden pek söz edilmez. Hemen hazırlanışı ve uygulanışına geçelim; Bölgeye vazelinden ince bir katman halinde sürün ve streç film ile o bölgeyi kapatın. Ardından hafif ılık su ile nemlendirilmiş bezi streç filmin üzerine koyun. Bu hem gözeneklerin açılmasını sağlayacak hem de temizlenmesi daha kolay olacaktır. 5-8 dakika bekledikten sonra bezi ve streç filmi kaldırın, ardından soğu su ile bölgeyi yıkayın. Bu işlemi hergün uyguladığınızda yavaş yavaş sonuca ulaşacaksınız.

Dudak Çatlaklarını Gizlemek İçin

Soğukta veya sıcakta cildimiz gibi dudaklarımızda zarar görür ve çatlar. Acele bir işiniz çıktı ve dudaklarınız b u durumdaysa şu yöntemi deneyin; dudağınıza nemlendirici sürün ve emilmesini bekleyin ve ardından nemli bir bez ile masaj yapıp tekrar nemlendirici sürün emildikten sonra fondöten ile çatlakların kapatın ve ardından rujunuzu sürün. Sonucu görünce şaşıracaksınız.

Pürüzsüz Bacaklar İçin;

Bacak tüylerinizi jilet ile alıyorsanız, aldıktan sonra sabun ile yıkamak yerine saç kremi ile yıkayın. Bu yöntem bacaklarınızı pürüzsüz gösterdiği gibi aynı zamanda tüylerinizi yumuşatıp bir daha ki sefere daha kolay alınmasını sağlayacak.

hydrafacial-blog-1170x700.jpg

Yüzünüzde Sivilce Çıktıysa;

Aniden çıkan sivilce hepimizin nefret ettiği bir durumdur. Bunun için şu yöntemi uygulayın; sivilcenin üzerine bezelye büyüklüğünde diş macunu sürüp 10-15 dakika bekletin ve yıkayın. Diş macunu sivilcenin büyümesini önleyecek ve daha hızlı şekilde yok edecektir. Aynaya baktınız ve yüzünüzde sivilce çıktığını gördüyseniz acaba daha fazla büyüyecek mi diye paniklemeyin. Çünkü bu yöntemi uyguladıktan sonra sivilce büyümeyi durduracak ve yok olacaktır.