Evde Hazırlayabileceğiniz 5 Pratik Saç Maskesi

Evde Hazırlayabileceğiniz 5 Pratik Saç Maskesi

Şampuanınız ve saç kreminiz ne kadar harika olursa olsun, bazen saçınızı en yumuşak, en parlak haline getirmek için bir maskeye ihtiyacınız vardır.

Kuru Saç Maskesi...

Moroccanoil Sanat Yönetmeni Kevin Hughes'un bu basit maskesi, ciddi TLC'ye ihtiyaç duyan iplikler için. Hughes, temel hindistancevizi yağı ve bala ek olarak, "Argan yağı, hepsi saçı nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olan E vitamini, esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar açısından zengindir" diye açıklıyor.

73017.jpg

Malzemeler..

l 2 yemek kaşığı. Hindistan cevizi yağı, erimiş.

l 2 yemek kaşığı bal.

l 1 yemek kaşığı argan yağı (Hughes, Moroccanoil Saf Argan Yağı'nı önerir).

Talimatlar...

Saçı dört bölüme ayırın. Ardından, iki inç genişliğinde parçalar alın ve maskeyi ellerinizle orta uzunluktan uca doğru düzgün bir şekilde yayarak yavaşça tarayın. Maske saç boyunca dağılıncaya kadar devam edin. Uzun saçlarınız varsa, saçınızı başınızın üstüne bir topuz haline getirin ve saçınızın üzerine bir duş bonesi yerleştirin. Bunu yaklaşık 20-30 dakika bekletin, ardından şampuanla durulayın ve normal saç kreminizle devam edin.

Kıvrık saç maskesi...

Ekstra beslenmeye ihtiyaç duyan doğal bukleler için, saç bakım markası Design Essentials'ın küresel eğitim müdürü Alicia Bailey mükemmel bir çözüme sahip. Avokado, bal ve yağın tümü saça çok ihtiyaç duyulan nemi aşılar, ancak gizli bir bileşen var: Hindistan cevizî sütü sadece nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda saçın çözülmesine de yardımcı olur.

Malzemeler...

l 1 orta boy veya büyük avokado.

l 2 yemek kaşığı. Hindistan cevizi, avokado veya zeytinyağı.

l 1 yemek kaşığı. Hindistan cevizi sütü.

l 1 yemek kaşığı bal.

Talimatlar...

Küçük bir kâpta tüm malzemeleri birlikte ezin. Karışım bir macun gibi görünene ve tüm malzemeler iyice birleşene kadar karıştırmaya devam edin. Saçı dört bölüme ayırın ve başın tamamını kaplayarak uçlardan köklere uygulayın. Plastik bir kapak uygulayın ve maskenin en az 20-30 dakika saç üzerinde kalmasına izin verin. Portatif, başlıklı bir kurutucunuz varsa, daha derinlemesine nüfuz etmek için kurutucunun altına oturun. Ilık suyla iyice durulayın, ardından sülfatsız bir şampuan ve ardından nemlendirici bir saç kremi ile şampuanlayın. Durulayın, ardından bir saç kremi uygulayın ve şekillendirmeye devam edin.

etkili-ve-pratik-evde-sac-bakimi-nasil-yapilir-1548155245.png

Detoks Maskesi...

Bu zencefil ve tonik kafa derisi detoksu, kıvrılma uzmanı, NYC'deki salon Spiral'in (x, y, z) sahibi ve CurlyWorld'ün kurucusu Lorraine Massey'in izniyle. Massey, limon suyunun alkalileştirici bir etkisi vardır, bu da saç lifi üzerindeki silikon ve yağ kaplamalarını nötralize etmeye ve yerinden çıkarmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Malzemeler...

l 2 limon.

l Büyük miktarda zencefil.

l Nane yaprakları (isteğe bağlı).

l Su.

Talimatlar...

İlk üç malzemeyi bir karıştırıcıda karıştırın, ardından posayı süzün. Kalan sıvıyı 2 yemek kaşığı ile karıştırın. Yarım litre suya) ve ıslak saça dökün. Bir süre masaj yaparak uygulayın.

Pürüzsüzleştirici Maske...

(Su dahil) sadece üç maddeler, bu basit maske ile JessieLee Meltz en hairstylist IGK Soho New York'ta, saç pürüzsüz ve parlak tutar. Bu arada, herkesin en sevdiği nemlendirici bal, "kırılmayı azaltır, saçın güçlü, sağlıklı kalmasını ve daha uzun süre uzamasını sağlar" diye ekliyor Meltz.

Malzemeler…

l 2 yemek kaşığı elma sirkesi.

l 1 yemek kaşığı bal.

l 1 yemek kaşığı Su.

Talimatlar...

Şampuandan sonra malzemeleri avucunuzun içine karıştırın ve saç derisinden uçlara kadar uygulayın. Bir duş bonesi uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayın.

Çoklu Görev Maskesi...

Doğal güzellik hattı Kaptan Blankenship'in kurucusu ve Wild Beauty'nin yazarı Jana Blankenship'in izniyle, bu kremsi, nemlendirici maske sadece iki bileşene sahiptir.

evde-sac-bakimi-a.jpg

Malzemeler…

l 2 yemek kaşığı yoğurt, ideal olarak tam yağlı.

l 1 yemek kaşığı bal.

Talimatlar…

Malzemeleri küçük bir kâpta karıştırın. Saçın köklerinden uçlarına kadar uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve iyice durulayın.