Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Önerileri

Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Önerileri

Dünyada 1’den fazla cilt tipi bulunmaktadır. Bu cilt tipleri sırasıyla şunlardır; Yağlı ciltler, kuru ciltler ve karma ciltler.

Tabii ki bu durum her cildin kendine özel bir tipi olduğu gerçeğini değiştirmez. Cildimizde aynı parmak izimiz gibi bize özeldir ve herkese göre de değişkenlik gösterir. Eğer cildiniz hakkında bilgi almak istiyorsanız, ilk önce cilt tipinizi öğrenmelisiniz.

istock-1188167206-1.jpg

Cilt tipinizi öğrendikten sonra araştıracağınız konular ortaya çıkmaya başlar. Mesela yağlı bir cildiniz varsa internetten ‘yağlı ciltler için cilt bakım önerileri’ gibi konuları araştırmanız gerekir. Sonrası da araştırmalarınız sizi boşa çıkartmayacak ve cildiniz hakkında bir sürü yeni şey öğrenmiş olacaksınız.

Cilt Tipimi Nasıl Anlarım?

Ergenlik döneminde ve sonrasında yüzümüzde gelişen olaylar yüzünden cildimiz artık ilgimizi çekmeye başlar. Bir sivilce çıktığı zaman daha çabuk dikkatimizi çeker mesela, ya da siyah noktalarımız artık daha fazla can sıkıcı hal alır. Sonrasında internetten bunlara engel olmak için çözümler aramaya başlarız.

Bulduğumuz çözümleri çoğunlukla bilinçsiz bir şekilde uygular ve sonucunda cildimizi bozarız, ilk haline göre ya çok kurumuş bir cildimiz olur ya da artık yağlanma ve gözenek problemlerimiz vardır. Tüm bu süreçten önce aslında tek yapmamız gereken internete ‘cilt tipimi nasıl anlarım?’ yazmaktır. Bunu yazdıktan sonra karşınıza bir çok yöntem çıkacaktır. Bu yöntemlere örnek verecek olursak; elinizi suratınızda gezdirin, sizce cildiniz kaygan bir yapıya mı sahip? Eğer bu soruya evet cevabını veriyorsanız, cildiniz yağlı ya da karma bir cilttir.

Kayganlık derecesine ve kayganlık bölgesine göre karma mı yoksa yağlı mı olduğunu anlayabilirsiniz. Tam aksi şekilde hiç kaymıyor, etiniz elinizle birlikte hareket ediyorsa muhtemelen cildiniz kurudur. Bu test sonucu cildinizdeki bu durum eğer ciddi ise bir uzmanla görüşmeyi ihmal etmeyin. Biz sizlere bu yazıda yağlı ciltler hakkında bilgiler sunacağız.

Yağlı Ciltlere Bakım Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler

Bu tip ciltler sivilcelenmeye en yatkın ciltlerdir. Bu neden yağlı ciltlere bakım yapılırken dikkat edilmesi gerek şeyler çok fazladır. Mesela kullanacağınız makyaj malzemeleri yağlanmaya neden olmayan içeriklerden olmalıdır, seçeceğiniz maskeler, temizleme jelleri yağ yapıcı türden değil, yağ azaltıcı türden olmalıdır.

Bu örnekler daha çok fazla uzayabilir. Peki genel olarak yağlı cilde sahip bireylerin nelere dikkat etmesi gerekir; Kızartma, fast food tarzı yiyeceklerin tüketimine dikkat etmesi gerekir. Kullandığı fondöten türünün yağlı ciltler için özel olması, sivilcelenmeye karşı etkili olması gerekir. Her gün düzenli olarak suratını bir kalıp sabunla yıkaması, cilt bakım rutinlerini aksatmaması gerekir. Sonrasında suratınızın yağlanma durumu hala değişmez ise bir uzmanla görüşmeniz gerekmektedir. Bu yağlanma tüm suratınızda olabileceği gibi belirli bölgelerde de olabilir.

Yağlı Ciltler İçin Bakım Rutini

Yağlı ciltler için bakım rutini, sağlıksız bir cilt için en önemli noktalardan biridir. Bu aşamada suratınızın yağ ve nem dengesini düzenleyip , sivilcelenme, siyah nokta gibi oluşumlara da engel olmanız gerekir. Bunları yaparken içeriği ve yapısı belli olan maddeler kullanmanız gerekiyor. Şimdi sizler için bir rutin planı oluşturalım.

yagli-cilt-bakimi.jpg

İlk olarak yüzünüzü nemlendirecek ama aynı zamanda yağdan arındıracak bir yüz temizleme jeli satın almalısınız. Bu aşamada salatalık, Hindistan cevizi yağı gibi nemlendirme oranı yüksek içerikler barındıran kalıp sabunlar da kullanabilirsiniz. Bu kalıp sabunlar hem cildinizdeki yağı alacak hem de nemlendirme işlemine katkı sağlayacaktır. Sonrasında yine aynı görevleri üstlenecek bir maske bulmanız gerekir. Bu aşamada ise kil maskeleri, yumurta içeren maskeler, kömür ve özellikle gözenek sıkılaştırıcı gül özlü maskeler tercih edebilirsiniz.

Gözenek sıkılaştırmak için kullanabileceğiniz en pratik yöntem gül suyu özlü toniklerdir. Maske işlemini yaptıktan sonra cildinize vitamin içeren bir kağıt maske yapabilirsiniz. Sonrasında ise geriye sadece yağlanma karşıtı bir nemlendirici sürmek kalıyor. Tüm bu işlemlerden sonra istediğiniz pürüzsüz ve ışıltılı cilde kavuşacaksınız.