Neme Doymuş Işıl Işıl Cilt İçin: 7 Tonik Rutini

Neme Doymuş Işıl Işıl Cilt İçin: 7 Tonik Rutini

Koreliler pürüzsüz, neme doymuş ve ışıltılı cilt görünüme sahiptir. Bu görünümü sağlamak için bir çok rutinleri olmak üzere bunlar arasında kendini öne çıkarmayı başarabilmiş “7 Tonik Rutini “yer almaktadır.

Koreliler pürüzsüz, neme doymuş ve ışıltılı cilt görünüme sahiptir. Bu görünümü sağlamak için bir çok rutinleri olmak üzere bunlar arasında kendini öne çıkarmayı başarabilmiş “7 Tonik Rutini “yer almaktadır. Cildin en derin noktalarını bile nemlendirip, cildi neme doyurmayı amaçlayan bu cilt bakım rutini düzenli bakım yapmak isteyen ancak kısıtlı zamanı bulunan bireyler için basit ve kısa sürmesiyle uygun bir rutindir.

1-12.jpg

  1. Hazırlık

Bildiğiniz gibi cildimize işlemiş olan kirlerin temizlenmesi cilt bakımı rutinlerinden önce uygulanması gereken bir adımdır. Bu aşamada cildinizi iyi temizleyen ancak cildinize de zarar vermeyeceğine emin olduğunuz bir yüz yıkama jeli veya köpüğü ile yıkamanız gerekiyor. Eğer öncesinde makyaj yapmış iseniz ciltteki görünmeyen makyaj kalıntılarını iyice çıkarmak için yüz jelinden önce çift fazlı bir makyaj temizleme yağı yada eğer cildiniz hassas ise doğal Hindistan cevizi yağını avucunuzda eriterek makyajınızı narin, yuvarlak masaj hareketleriyle çıkarabilirsiniz. Bu aşama hijyen gereği her gün yapmanız gereken bir adım olduğu için bu adımda extra bir efor sarf etmenize gerek yok.

  1. Rutin

Cildinizde istediğiniz ışıltıyı yakalamanız için uygulamanız gereken bu cilt bakım rutininde devamlılık önerilir. Cildiniz bir kez uygulama ile sadece anı kurtaracaktır. Sağlıklı bir cilt için haftada 2 defa uygulama düzenli olarak yapılmalıdır.

  • Nasıl Bir Tonik Seçilmeli?

Bu aşama için elinizde alkol ve parafen içermeyen en az bir cilt toniği edinmeniz gerekiyor. Dilerseniz alkollü de kullanabilirsiniz ancak alkol cildiniz tarafından emileceği için uzun süreçte cildinize zarar verebilir. Bu nedenle pek önerilmez. Eğer doğal ürünler kullanmak isterseniz , gül suyu veya içeriğinde kimyasal miktarı minimum olan temiz içerikli toniklere göz atabilirsiniz. Aldığınız toniklerin özelliklerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Nemlendirici , aydınlatıcı , gözenek sıkılaştırıcı tonikler bu rutin için en çok tercih edilenler arasında.

  • Neden 7 Tonik? Kaç Tekrar Yapılmalı?

Buradaki asıl amaç 7 kat toniğin cildiniz tarafından emilmesini sağlamak ve derinlemesine nemlendirmek. Ancak 7 kat uygulama zorunluluğunuz yoktur. Adında 7 tonik geçmesi 7 farklı özellikteki toniği cilde uygulayarak ciltte istenen tüm özelliklerin verildiğine inanılmasından kaynaklıdır. Ancak 3 kat uygulayan, 5 kat uygulayan bireyler de çoğunlukta. Kendi isteğinize göre tekrar sayısını ayarlayabilirsiniz.

  • Nasıl Uygulanır?

Bu aşamada aslında yapmanız gereken şey oldukça basit. Tek yapmanız gereken avucunuza yeterli miktarda tonik döküp pat pat hareketleriyle, cildiniz tarafından absorbe edilmesini sağlamak. Cildinize fazla sert vurmayın veya sürme hareketi yapmayın. Tampon hareketlerle uygulamalısınız.

collage-21-750x375.jpg

  1. Son Aşama

Cildiniz derinlemesine temizlendi, nemlendi hatta belki de uyguladığınız farklı özellikteki toniklerle de aydınlandı , sıkılaştı ve ışıl ışıl bir cilt oldu. Son aşamada tek yapmanız gereken favori cilt nemlendiricinizi uygulamak. Tonik zaten nemlendirmiyor muydu diye düşünülebilir ancak uygulayacağınız nemlendirici cildinizin kazandığı nemi hapsetmesini sağlar. Ayrıca extra ışıltı da kapatacaktır.

Tüm aşamaları tamamladıktan sonra cildinize baktığınızda ışıl ışıl parladığını çıplak gözle bile fark edebilirsiniz. Cildinize dokunduğunuzda ise ‘’bouncy skin” adı verilen nemliliği hissedeceksiniz. Düzenli yapıldığında makyajsız cildi çok sağlıklı göstereceği gibi sabah uyandıktan sonra makyaj altına da uygulayarak ten makyajınızdaki farklılığı görebilirsiniz.