Kuru Saçları Nemlendirme İpuçları

Kuru Saçları Nemlendirme İpuçları

Zamanla saç nemini kaybeder ve doğal parlaklığını kaybeder. Yıpranmaya ve kurumaya başlayan saçların bir noktada onarılması ve nemini geri kazanması gerekir. Nemini kaybetmiş saçlara şekil vermek oldukça zordur. Başta uçlardaki saçlar olmak üzere ayrılmay

Zamanla saç nemini kaybeder ve doğal parlaklığını kaybeder. Yıpranmaya ve kurumaya başlayan saçların bir noktada onarılması ve nemini geri kazanması gerekir. Nemini kaybetmiş saçlara şekil vermek oldukça zordur. Başta uçlardaki saçlar olmak üzere ayrılmaya başlayan saçlar ancak kesilerek onarılabilir.

kuru-saclar-shutter-2-16-9-1563429278.jpg

Saçınızda nem sorunu varsa saçlarınızı uzatmanız zor olacaktır. Uzun ve sağlıklı saçlar elde etmek için kozmetik kullanmak saça iyi gelse de saç yıkandıktan sonra etkisini kaybeder ve eski kuru görünümüne geri döner. Mevsimsel değişikliklerle beraber zararlı beslenme alışkanlıkları ve sigara kullanımı saçların kurumasına ve yıpranmasına neden olabilir. Bazı ipuçlarına dikkat ederek saçınızı nemlendirebilir ve nem dengesini koruyabilirsiniz.

Kuru Saçları Nemlendirmenin Yolları

Kuru saçları dışarıdan beslemek yeterli değildir. Elbette saçın tüketilen gıda ile yakın bir ilişkisi vardır. Bu nedenle bol su içerek, beslenmeye dikkat ederek, saçın ve saç diplerinin nem ihtiyacını karşılayabiliriz. Daha sonra kullanacağımız pratik saç maskesini kullanarak saçlarımızın tekrar nemli ve sağlıklı olmasını sağlayabiliriz. Kuru saçların diğer saç tiplerinden daha hassas olması tarak kullanımında dikkat etmeyi gerektiriyor. Saçlarınızı kuruyken tararsanız muhtemelen diplerinden kopacak ve saç dipleriniz zarar görecektir. Duştan sonra saçınızı kuruturken havluya ovmadan nazikçe sarın, bu saç kırılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Aksi takdirde saçlar çabuk kırılır ve dökülmeye başlar.

Kuru Saçların Nemini Kaybetme Nedenleri

Saç kuruluğunun en büyük nedenlerinden biri ihmaldir. Hava kirliliği, kullandığımız şekillendiriciler (saç kurutma makineleri, maşalar, saç düzleştiriciler) ve saçlarımıza yaptığımız bakımlar (boyalar, aydınlatıcılar vb.) saçlarımızın daha da kuru olmasına neden olabilir. Saçlarımızın kurumasının sebeplerinden biri de kullandığımız şampuanlardır.

Piyasada satılan şampuanlar çok fazla kimyasal içerdiğinden bu durum saçlarımıza büyük zarar verebilir ve kuruluğa neden olabilir. Bunun nedenlerinden biri çok fazla şampuan kullanmaktır. Aşırı şampuanlama kafa derisine zarar verebilir ve kuru cilde neden olabilir. Çok fazla şampuan kullanmamanızı ve saçınızı çok fazla yıkamamanızı öneririz. Saçlarınızı sürekli yıkarsanız gerekli bütün nem ve yağ yok olacaktır. Nem ve yağ dengesini kaybeden bir saç ise kurumaya mahkumdur.

Kuru Saçlara İyi Gelen Doğal Ürünler

Kuru ve cansız saçlara şekil vermek zordur. Evde yapılabilecek doğal ürün maskeleriyle nemli ve kabarmayan saçlara sahip olabilirsiniz. Yetersiz beslenme, kullandığınız kimyasal şampuanlar ve hava değişiklikleri saçınızı kurutabilir. Size 3 doğal formül sunacağız. Bu karışımlar sayesinde saçlarınızın nemini geri kazanmasını sağlayabilmeniz mümkün.

Zeytinyağı

Doğal zeytinyağı kuru saçlar için en pratik çözümlerden biridir. Saçın uzunluğuna göre zeytinyağını bir tavada ısıtın. Bunu 1-2 dakika yapmanız yeterlidir. Daha sonra ısındıktan sonra saç diplerinden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayınız. Yıkamadan önce en az yarım saat bekleyin. Haftada bir tekrarlamak yeterlidir. Zeytinyağı saç diplerinize gereken nemi verecektir.

image-750x-6035226409647.jpg

Yumurta

Yumurtalar lesitin ve protein açısından zengin olduğu için saçı yumuşatabilir. Saçın kurumasını ve yıpranmasını hızla önleyebilecek bileşenler içerir. Yumurta aklarını 2 yemek kaşığı ılık suyla karıştırın. Daha sonra yumurta karışımıyla saç derisine masaj yapın. 20 dakika sonra soğuk su ile durulayın. Saçınızın nem ihtiyacına bağlı olarak haftada bir ya da iki kez yapabilirsiniz.

Avokado

Avokado cilt bakımında oldukça etkilidir. Kuru saça eski nemi sağlamak için avokadoyu bir karıştırıcıdan geçirin. Buğday tohumu yağı veya jojoba yağını avokado ile karıştırın. Köklerden uçlara kadar uygulayın, ardından saçınıza bir şapka takın. 30 dakika sonra ılık veya soğuk suyla saçınızı durulayın.