Acı biber turşusu yaparken turşuyu daha lezzetli ve kıtır kıtır hale getiren püf nokta

Acı biber turşusu yaparken turşuyu daha lezzetli ve kıtır kıtır hale getiren püf nokta

Acı biber Turşusu Türk mutfağında çok sevilir. Acı biber turşusu yaparken daha kıtır kıtır olmasını sağlamak için uygulamanız gereken bir tarif paylaşacağız.

Acı biber genel olarak faydalı bir sebzedir. İçerisinde bolca bulunan C vitamini acı biberin en büyük faydalarından biridir. Ayrıca Acı biberin bünyesinde bol miktarda beta karoten ve de antioksidan bulunur. Vücudu koruyan acı biber kanser aynı zamanda kalp krizi gibi rahatsızlıklara karşı tam koruma sağlar. Dolaşımın hızlanmasına da katkı sağlayan acı biberin yapılan araştırmalarda felç geçirme riskini azalttığı ortaya koyulmuştur. Düzenli bir şekilde tüketilen acı biberin ayrıca midedeki mikroorganizmaların ölmesinde de etkili olduğu belirtilmektedir.

Acı biber sade olarak tüketilebildiği gibi yemeklere de katılmaktadır. Ancak Türk mutfağında acı biberin başka bir kullanım alanı daha vardır. Acı biber turşu da yapılmaktadır. Yapılan acı biber turşusu daha çok kırmızı et yemekleri, pilav ve sulu yemeklerin yanında en iyi giden lezzetlerden biridir. Acı biber turşusunu yaparken herkes kıtır kıtır olmasını ve asla erimemesini ister. Bu yüzden çok sayıda tarif olsa da Sağlık Haberciniz tarafından paylaşılan bir tarif gerçekten dikkate değer. Sizlerde evde acı biber turşusu yapmaya karar verdiyseniz vereceğimiz bu tarife göre hareket edin. Yapacağınız turşu hem kıtır kıtır olacak hem de kısa sürede turşunuz hazır hale gelecektir.

Tam Ölçülü Çıtır Çıtır Acı Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg acı biber (Körpe dediğimiz sert olmayanları seçin, daha lezzetli oluyor.Ben bahçedekiler biraz büyümüş onları değerlendirmek için kullandım)
  • 10-12 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 1 adet limon
  • 6-7 su bardağı kaynatılmış soğutulmuş su (Ya da hazır içme suyu)

3 kiloluk cam kavanoz ideal oluyor.

Tam Ölçülü Çıtır Çıtır Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Biberleri sirkeli suda bekletin.

Biberleri yıkayın. Sap kısımlarını çıkarabilirsiniz.

Limonu dilimleyin. (Kısa sürede tüketmeyecekseniz turşuyu kabuğunu soyun)

Sarımsakların kabuklarını soyup kenara alın.

Cam kavanozun tabanına 3-4 diş sarımsağı ve 1-2 dilim limonu yerleştirin.

Biberlerin yarısını yerleştirin.

Tekrar 3-4 diş sarımsak ve 1-2 diş limonu yerleştirin.

Kalan biberleri de yerleştirin.

Kalan sarımsağı ve limonu da ekleyin.

Kaya tuzunu, zeytinyağını ve suyu da ekleyip üstten bastırın. Kapağı sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde 15 gün bekletin. İlk bir iki gün kavanozu sallayın mutlaka.

2 haftada turşunuz yemeye hazır olacaktır.

ACI BİBER TURŞUSUNU YAPARKEN BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTA!

Ayrıca acı biber turşusunu yaparken bilmeniz gereken bir püf nokta bulunmaktadır. Turşunuzu mutlaka taze biberlerden yapın. Bozulmuş ve çürümüş biberlerden turşunuzu kurarsanız turşunuz hem lezzetsiz olacaktır hem de kısa sürede eriyecektir. Kaya tuzu kullanmaya özen gösterin. Çünkü turşunuzun diri kalmasını sağlayacak ve bozulmasını engelleyecektir. Sofra tuzu kullanmanız önerilmez. Turşunuzun kıtır kıtır olmasını engeller.

Kaynak: Saglikhaberciniz.com.tr

İlgili Haberler