Kırmızı etin çok daha lezzetli pişmesi sağlayan basit aşçılık sırrı! Lokum gibi et pişirmek zor değil

Kırmızı etin çok daha lezzetli pişmesi sağlayan basit aşçılık sırrı! Lokum gibi et pişirmek zor değil

Kurban bayramı yaklaşırken herkes lokum gibi nasıl kavurma yapacağını araştırıyor! İşte kırmızı eti kavururken daha lezzetli hale getiren püf noktalar

Kırmızı et günümüzde malum en pahalı besinlerden biri. Bu yüzden market yada kasaptan et alanlar pişireceği etin lezzetli olması için uğraş veriyorlar. Et pişirirken bilmeniz gereken bazı önemli bilgileri sizlerle paylaşacağız.

ET ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

Lokum gibi bir et pişirmek için etinizi buzdolabından çıkardıktan sonra en az 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Hava çok sıcaksa 10 dakika yeterli olacaktır.

Etinizi sakın yıkamayın! Bu hatalı bir davranıştır.

Etinizi kavurmadan önce tavaya mutlaka tereyağı ekleyin. Varsa kuyruk yağıda ekleyebilirsiniz. Lezzetli kavurmanın sırrı aslında budur.

Ardından etinizi kızartma tavanıza yada tencerenize ekleyin. Kuşbaşı şeklinde doğranmamışsa etiniz mutlaka kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ayrıca kasaptan eti alırken mutlaka dövmesini de isteyin eti.

Tavaya kuşbaşı etlerinizi ekleyin ve bir kaç dakika kadar kavurun. Ardından etler renk değiştirmeye başlayınca 1 şişe maden suyunu tavaya boşaltın. Bu sayede etiniz çok daha iyi pişecek ve lokum gibi olacaktır.

Ete eklenen maden suyu etin daha hızlı pişmesini ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Etiniz pişmeye yakın baharatlarınızı ve tuzu isteğe göre ekleyebilirsiniz.

Lokum gibi et kavurmak için mutlaka bu sırrı uygulamalısınız.

KAVURMANIN YANINA EN İYİ NE GİDER?

Maden suyuyla yapmış olduğunuz kavurmanın yanına ayran yada kefir koyabilirsiniz. Biraz çoban salata yada pirinç pilavıyla kavurmanızı servis edebilirsiniz.

Lokum et pişirme sırları bu şekildedir! Bu bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşın onlarda faydalansınlar

İlgili Haberler