Bu meyve kabızlığa ve ishale iyi geliyor! Diyabet ve kolesterol için de tavsiye ediliyor

Bu meyve kabızlığa ve ishale iyi geliyor! Diyabet ve kolesterol için de tavsiye ediliyor

Türk mutfağından da eksik olmayan bir meyve kabızlık ,diyabet ve kolesterol gibi sorunların resmen çaresi çıktı. Öğrendiğinizde asla sofranızdan eksik etmeyeceğiniz meyve

Son dönemde bağırsak sağlığı bozulanların sayısı giderek artıyor. Hazır gıdalar ve işlenmiş yiyecekler tüketenlerin bir çoğunda sindirim sistemi rahatsızlıkları baş göstermeye başladı. Özellikle bağırsaklar düzgün çalışmadığında vücutta gaz sıkışması ve kabızlık gibi sorunlar baş gösteriyor.

Son dönemde bağırsak sağlığı bozulanlara ise uzmanlar bazı önerilerde bulunuyorlar.

Yapılan bir araştırmada Türk mutfağında da bolca bulunan bir meyvenin kabızlık sorununa çare olduğu kanıtlandı.

Üstelik bu meyvenin sadece kabızlık değil diyabet rahatsızlığına da iyi geldiği aktarıldı.

Diyabet son dönemde sadece ileri yaşlarda değil genç yaştaki kişilerde de görülebilen ciddi bir rahatsızlık. Bu yüzden diyabet hastalarının yediği içtiği şeylere dikkat etmesi gerekiyor.

Diyabet ve kolesterol iki kardeş hastalık olarak son dönemde karşımıza çıkmış durumda. Yapılan araştırmalar bir meyveyi gerçekten de kral yaptı. Haberciniz.biz sitesinde önce kabızlığın ve ishalin oluşma nedeni hakkında bilgiler verildi. Ardından da kabızlık ve ishale iyi gelen tavsiyeler sıralanırken mucize bir meyveye dikkat çekildi.

KABIZLIK VE İSHAL NASIL OLUŞUR?

Dışkı tahliyesi bazen zordur. İlk dışkı dışarı çıkamadığından ve dışkı bağırsaklarda bulunan suyu emdiği için. Bu süreç dışkı atılımını daha da zorlaştırır ve tahliye mümkün olmaz. Diğer dışkılar da lokomotifin arkasında sıralanan vagonlar gibi, giderek birikir. Bu da kabızlık durumu yaratır.

İshal de sindirim sisteminin bozulduğunun göstergesidir. Bağırsaklar sürekli tahliye için devreye direr. Dışkı katılaşmak için zamana sahip değildir. Kabızlık ve ishal önlenebilir ve aşılmaz bir rahatsızlık değildir.

KABIZLIK VE İSHAL İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kabızlık ve ishal problemlerinden kaçınmak için genel olarak dikkatli beslenme önerilir. Her gün meyve ve sebze yemek ve su içmek bağırsak hareketliliğini artırabilir. Sebzelerde bulunan lif gibi kütle oluşturmaya yarayan doğru besinleri tüketmelisiniz. Fiziksel aktivite de önemlidir ve bağırsakların zinde kalmasına yardımcı olur.

eiliv-sonas-aceron-iqije3jo8ym-unsplash.jpg

ELMA TÜKETİN

Kabızlık ve ishale karşı önlem almak için aynı zamanda diyabet ve kolesterole karşı da faydalı olan elmayı yemeniz yeterli olacaktır. Elma, kabızlık ve ishal için asırlardır kullanılan bir meyvedir. Ortalama büyüklükte bir elma sadece 64.5 kalori içerir. Aynı zamanda iyi bir su kaynağıdır zira bir elmanın yaklaşık % 85'i sudur.

Sağlık için yararlı elementler açısından zengin olan kabuklarıyla birlikte yemek en uygun olanıdır. Elmalarda bulunan pektin ishal vakalarında yardımcı olur. Öte yandan içerdiği lifler, kabızlığı önleyerek bağırsak hareketliliğine yardımcı olur. Ayrıca kolesterolü normalleştirmeye ve şeker ile insülin seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

MUCİZE MEYVEDEN YAPILAN SİRKE TAM BİR ŞİFACI

Öte yandan elmadan yapılan doğal elma sirkesinin de uzmanlar oldukça büyük faydaları olduğundan söz ediyorlar.

Yapılan araştırmalarda elma sirkesinin bağırsak sağlığına iyi geldiği belirtilirken aynı zamanda tam bir mide dostu olduğunun altı çiziliyor.

Elma sirkesi vücuttaki mikropları atarken aynı zamanda cilt sağlığı için de son derece faydalı bir besin. Bu yüzden sofranızdan elma sirkesini ve elmayı kesinlikle eksik etmeyin. Günde 1 adet tüketilen elma vücudun başlı başına onarılmasına katkı sağlıyor.

ELMA SİRKESİNİN DİĞER MUCİZELERİ

Dünyadaki en faydalı besinlerden biri olarak gösterilen Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini azaltma gibi faydalı işlevlerde yer alıyor. Ancak unutmayın marketlerde satılan değil bizzat kendi yapacağınız elma sirkesi faydalı..

Kaynak: Haberciniz.biz