Çamaşır makinenizdeki kötü kokuları önlemek için en pratik temizlik sırrı

Çamaşır makinenizdeki kötü kokuları önlemek için en pratik temizlik sırrı

Sirke, Çamaşır makinelerindeki kötü kokuları ortadan kaldıran en etkili yöntemdir. Sirkeyle çamaşır makinesi temizliği peki nasıl yapılacak?

Çamaşır makineleri bazı durumlarda kötü kokabilir. Bu durum çok sayıda ev hanımının canını sıkmaktadır. Kireç sökücü filan da üstelik çamaşır makinesindeki kötü kokuyu ortadan kaldırmaz.

RAHATSIZ EDİCİ OLABİLİYOR

Çamaşır makinesindeki kötü koku rahatsız edici olabildiği gibi kıyafetlere de geçebiliyor. Çamaşır makinesindeki kötü kokulardan kurtulmak ise hiç zor değil.

Alternatif bazı yöntemlerle çamaşır makinenizdeki kötü kokulardan kurtulabileceksiniz.

SİRKE EN ETKİLİ ÇÖZÜMDÜR

Salatalarımızdan ve sofralarımızdan eksik olmayan sirkenin bir mucizesi daha ortaya çıktı. Çamaşır makinesindeki kötü kokuyu da sirke ortadan kaldırabiliyor. Yapmanız gereken çok basit.

Çamaşırlarınızı makineye ekleyin. Ardından deterjan ekleme haznesine yarım bardak kadar sirke ilave edin.

ETKİLİ BİR YÖNTEM DAHA

Çamaşır makinesindeki kötü kokulara karşı etkili bir çözüm daha var.

Çamaşırlarınızı yıkamadan önce sirke ve sudan oluşan bir karışım hazırlayabilirsiniz. Ardından bu karışımla çamaşır makinenizin her bir yanını silin...

MAKİNENİN KÖTÜ KOKMAMASI İÇİN

Çamaşır makinelerindeki nem zamanla kötü kokusuna neden olabilir. Yapmanız gereken çamaşırlarınızı ıslakken makine içerisinde uzun süre bekletmeyin. Ayrıca makinenizin içi kuruyana dek çamaşır makinesinin kapağını kapatmayın.

Makinenin içerisi yeterince kuruduktan sonra kapağınızı kapatabilirsiniz. Makinenin içerisi eğer ıslak kalırsa bu da kötü kokuya neden olabilmektedir.

İlgili Haberler