Çamaşır makinesine 1 yemek kaşığı eklenince elektrik faturası en az 50 TL düşüyor

Çamaşır makinesine 1 yemek kaşığı eklenince elektrik faturası en az 50 TL düşüyor

Elektrik faturaları cep yakarken çamaşır makinelerini açmaya korkar oldu çoğu kişi.. Elektrik faturasında en az 50 TL tasarruf sağlayacak karbonat mucizesi paylaşıldı.

Günümüzde elektrik faturaları cep yakmaya başladı. 2021 yılı içerisinde gelen zamlar vatandaşların belini bükmüştü.

Üstelik elektrik faturalarına gelen zamlara sadece sıradan vatandaşlar değil ünlü isimler de tepki göstermişti.

2022 yılı içerisinde de faturalarla ilgili bazı düzenlemeler yapıldı. Ancak buna rağmen elektrik faturalarında pekte büyük bir indirim olmadı.

Vatandaşlar tasarruf yollarını araştırırken Haberciniz adlı sitede karbonat mucizesinin elektrik faturasında bir düşüşe yol açtığından bahsedildi.

Haberciniz tarafından paylaşılan öneri şu şekilde.. 1 Yemek kaşığı karbonatla bakın nasıl bir tasarruf sağlanıyor.

5.jpg

BAŞKA TASARRUF YÖNTEMLERİ DE VAR

Çamaşır yıkarken en önemli tasarruf yöntemlerinden biri de makinenizi kısa programda çalıştırmaktadır. Uzun programlar hem makinenizin ömrünü kısaltmakta hem de gereğinden fazla elektrik harcamaktadır.

Ayrıca çamaşırlarınız tam anlamıyla birikmeden makinenizi çalıştırmayın. Çoğu kişi az sayıda çamaşır için bile makinesini çalıştırmaktadır.

GÜN BELİRLEYİN

Çamaşır yıkamak için bir gün belirleyin ve o gün çamaşırlarınızı yıkayın. Böylelikle hem zamandan tasarruf etmiş olur hem de az sayıda çamaşırı yıkayarak gereksiz yere enerji harcamamış olursunuz.

KİREÇLERDEN MAKİNENİZİ TEMİZLEYİN

Ve mümkünse makineniz için mutlaka kireç sökücü kullanın. Kireçlenen makineler hem çamaşırlara zarar verdiği gibi hem de gereğinden fazla enerji harcanmasına yol açabilmektedir.

Unutmayın gereğinden fazla enerji harcamak sadece cüzdanımıza değil doğamıza da zarar verir.

İlgili Haberler