Canan Karatay sahurda yenilmesi gereken tek besini açıkladı

Canan Karatay sahurda yenilmesi gereken tek besini açıkladı

Ramazan ayı nedeniyle milyonlarca kişi oruç tutacak. Canan Karatay sahurda yenilmesi gereken besin türünü açıklarken iftarda içilmesi gereken çorbayı da açıkladı.

Milyonlarca kişi oruç tutacak. Oruç tutacak kişilere yönelik Canan Karatay'dan önemli bir tavsiye var. T24 tarafından yayınlanan haberde Canan Karatay'ın sahur ve iftarla ilgili önerilerine yer verildi.

Karatay, sahurda kahvaltı, iftarda paça ve tarhana çorbası önerdi

UZMANLAR CANAN KARATAY'I DOĞRULUYOR

Öte yandan çok sayıda uzman isimde Canan Karatay'ı doğruluyor. Sahurda kahvaltı yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, sahurda kahvaltı yerine yağlı yiyecekler ve kızartılmış gıdalar tüketilirse gün boyu vücut susuzluk çekeceğinden çok daha fazla sorun yaşanır uyarısında bulunuyorlar.

SAHURDA TURŞUDAN UZAK DURUN

Bir çok uzman sahurda turşu da tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Turşu tüketimi nedeniyle vücudun susuz kalacağını belirten uzmanlar turşuda çok fazla miktarda tuz olduğuna dikkat çekiyorlar.

İFTARDA TÜKETMEKTE SAKINCA YOK

Öte yandan iftarda turşu tüketmekte sakınca yok. Hatta bağırsak sağlığı için oldukça faydalı olan lahana turşusu tüketilebilir.

Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birinin lahana olduğunu söyledi.

Hatta Canan Karatay'a göre lahana turşusu karaciğer yağlanmasına da iyi geliyor. Unutkanlık sorunları için de lahana turşusu öneren Canan Karatay bu gıdanın dünyanın en sağlıklı besinlerinden biri olduğunu belirtiyor.

EKMEK TÜKETİMİNE DİKKAT

Sahurda ekmek tüketimine de dikkat etmek gerekiyor. Ekmek ve benzeri hamur ürünleri gün boyu daha fazla acıkmanıza neden olacağından dikkatli tüketilmeli. İftarda ekmek yemenizde sakınca olmasa da sahurda ekmek yerine ceviz tüketmek daha sağlıklı bir seçenek olarak gösteriliyor.

İlgili Haberler