Tavuk yemeği pişirirken daha yumuşak olması için püf noktalar

Tavuk yemeği pişirirken daha yumuşak olması için püf noktalar

Kırmızı et kadar tavuk eti pişirirken de dikkatli olmak gerek. Özellikle kırmızı ette olduğu gibi tavuk etinde de pişince yumuşak olması için bazı mutfak sırları bulunuyor.

Tavuk eti çokça tercih ediliyor. Hem ucuz hem daha hızlı pişmesi nedeniyle tavuk eti tüketenlerin sayısı epey fazla.

Kırmızı et pahalı olduğu içinde tavuk etini tercih nedeni olarak biliniyor. Tavuk eti pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar.

TAVUK ETİNİ LOKUM GİBİ PİŞİRMEK MÜMKÜN

Tavuğu pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile ovalayın. Ardından tavuğun üzerine ve içine limon rendesi ekleyin. Ayrıca tavuğun içerisine bir adet ada çayı yaprağı ile yarım limonun da dilimlerini yerleştirebilirsiniz.

Tavuk etinin çok daha beyaz ve yumuşak olması için ayrıca süt içerisinde yarım saat kadar bekletmenizde işe yarayacaktır

FIRINDA TAVUK YAPARKEN DE BUNU DENEYİN

Tavuğu önce haşlayıp ardından fırına sürmekte tavuğun çok daha lezzetli ve piştikten sonra lokum gibi olmasını sağlamaktadır.

Nar gibi kızaran tavuklar pişirmek istiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Hem böylelikle fırından çıkaracağınız tavuğun içinin pişmeme gibi bir sorunla karşılaşmamış olursunuz.

Haşlanan tavuğun suyunu da ayrıca dökmeyip yapacağınız pilavda kullanabilirsiniz. Böylelikle tavuğun yanına servis edeceğiniz pirinç pilavı çok daha lezzetli olacaktır. Hazır tavuk suyuyla yapılan pilavdan ziyade gerçek tavuk suyundan yapılan pilav çok daha lezzetli ve besleyici olmaktadır.

İlgili Haberler