Sahurda bu besinlere yer verin gün boyu acıktırmıyor ve tok tutuyorlar

Sahurda bu besinlere yer verin gün boyu acıktırmıyor ve tok tutuyorlar

Milyonlarca kişi oruç tutacak. Ramazan ayı geldi. Sahurda tok tutan besinler ise araştırılıyor

Milyonlarca kişi Ramazan'da oruç tutacak. Günün uzun olması nedeniyle iftara kadar süre oldukça uzun. Bu yüzden tok tutan besinler araştırılıyor.

Sahurda doyurucu ve de çok sağlıklı besinleri tercih etmek gerekiyor.

Ramazan ayı boyunca beslenmenize dikkat etmenizde de fayda var.

YAĞLI YİYECEKLERDEN UZAK DURULMALI

Uzmanlara göre özellikle yağlı ve hamur işi içeren yiyeceklerden sahurda uzak durmak gerekiyor. Çünkü sahurda tüketilen bu tarz yiyecekler gün boyu hem sizi acıktıracağı gibi aynı zamanda da susamanıza yol açıyor.

ZENGİN YEŞİLLİKLERE YER AÇIN

Faydaları açısından oldukça değerli besinlerdir yeşillikler. Bu yüzden salatalık, biber ve domates gibi sebzeler sahur sofranızda mutlaka bulunsun.

Ekmek tüketecekseniz tam tahıllı ekmek tüketmeye özen gösterin.

Ayrıca yumurta tokluk hissi veren bir besin olması nedeniyle sahur sofrasında mutlaka olmalıdır. Ancak haşlanmış yumurta olması en doğrusu olacaktır.

SAHUR SOFRASINDA MUTLAKA OLMALI

Sahurda yoğurt, peynir ve zeytinyağlı yemekler tercih edilmelidir. Aynı zamanda salataya mutlaka sofranızda yer verin. Çorba da tüketebilirsiniz. Mantar çorbası ya da tavuk çorbası tercih edilebilir. Tarhana çorbası pek besleyici olmadığı için önerilmiyor.

Yayla çorbası, Ayran çorbası ya da nohutlu çorbalar da sahur sofrasında tercih edilebilir. Bu çorbalarda doyurucu çorbalardır.

Sofranızda Cevizde bulunmalıdır. En azından dört beş adet yiyeceğiniz ceviz gün boyu tok kalmanızı sağlayacaktır.

İlgili Haberler