Vücuda zehir etkisi yaratıyorlar! Lezzetli diye tüketiyorduk damarları tıkayan yiyecekler

Vücuda zehir etkisi yaratıyorlar! Lezzetli diye tüketiyorduk damarları tıkayan yiyecekler

Bazı yiyecekler vücuda faydadan çok zarar vermektedir. Özellikle turşu her ne kadar faydalı olsa da damarlar için riskli çıktılar

Soframızdan eksik olmayan bazı yiyeceklerin aslında çok zararlı oldukları ortaya çıktı. Faydalı diye tükettiğimiz bazı yiyeceklerin gereğinden fazla tüketilmesi durumunda büyük zararları var.

Kontrolü kaçırdığımız zaman bu yiyeceklerin vücuda verdiği zarar çok büyük oluyor. Özellikle damarları tıkamalarıyla ünlü oldukları biliniyor..

Karar gazetesinde yayınlanan bir haberde; Damarları tıkama riski olan yiyeceklerden bahsedildi.

Sağlıklı ve düzenli beslenmek için tükettiğimiz yiyecekler bazen fazla tüketildiğinde olumsuz etkiler ortaya çıkarabiliyor. Bunların başında vücudumuzun pek fazla haz etmediği tuz da yer alıyor. Tuz, günde alınması gereken miktarın aşılması durumunda damar tıkanıklığına sebep olacak hastalıklara yol açabiliyor.

Tuz sadece damar tıkanıklığına neden olmuyor. Vücutta ödem yapıyor. Mide ve bağırsak sistemine zarar veriyor. Tansiyon hastalıklarına yol açıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi tuz aynı zamanda da böbreklere zarar veriyor. Böbreklerinizin düzgün bir şekilde çalışması için tuzdan uzak durmakta fayda vardır.

Dünya Sağlık Örgütü temsilcilerine göre konserve yiyeceklerde çok tehlikeli. Yine hazır turşular da.. Normal bir insanın günde 5 gr üzerinde tuz tüketmemesi gerek. Ancak turşu ve konserve yiyeceklerdeki tuz oranı çok fazla. Buda günlük olarak sofranızdan eksik etmediğiniz turşunun aslında zararlı hale dönüşebileceğini gösteriyor.

Kahvaltı sofralarımızdan eksik olmayan peynirle ilgili de uyarılar var. Eğer tükettiğiniz peynir tuzluysa 1 küpten fazla tüketmemek gerek.

Peynirin bozulmasını önlemek için gereğinden fazla kullanılan tuz hem damarları tıkıyor hem de böbreklere zarar veriyor. Yine tıpkı turşu gibi peynir de zararlı hale dönüşebiliyor.

Ekmeğin zararlarını artık bilmeyen yoktur. Ekmek sadece kilo yapmıyor. Aynı zamanda ekmek zamanla damarların tıkanmasına sebebiyet veriyor. Bu yüzden ekmeği ne kadar erken yaşta bırakırsanız sizin sağlığınız için daha faydalı olacaktır.

Günde 2 fincandan fazla kahve de içmemek gerekiyor. İçilen Kahve miktarının fazla olması vücuttaki kan basını artırarak kalp ve damar yollarına zarar vermektedir.

KIZARTILMIŞ GIDALARA DA DİKKAT

Ayrıca uzmanlara göre kızartılmış yiyeceklerden de uzak durmak gerek. Kızartma yiyecekler de damar tıkanıklığı, kalp hastalıkları ve mide sorunlarına neden oluyor. Bol yeşillikli ve sebze içeren besinleri tüketmek her zaman en sağlıklı.

Kırmızı et tüketirken de haşlama yöntemini tercih etmek gerek.. Vücudunuzun doktoru sizler olmalısınız. Vücudunuza zarar veren beslenme alışkanlıklarından ne kadar erken vazgeçerseniz sizlerin yararına olacaktır.

İlgili Haberler