Ciğeri çok daha lezzetli hale getiren pişirme önerisi, deneyince fark belli oluyor

Ciğeri çok daha lezzetli hale getiren pişirme önerisi, deneyince fark belli oluyor

Kırmızı et fiyatları tırmanınca çok sayıda kişi ciğer tüketmeye yöneldi. Peki ciğeri çok daha lezzetli hale getirmenin püf noktaları nelerdir?

Ciğer sevilen bir yiyecektir. Kırmızı et kadar tercih edilmiyor olsa da şimdilerde sofralardan eksik olmuyor. Ciğer tüketimi son dönemde artışa geçmiş durumda.

Kırmızı et fiyatlarının tırmanışa geçmesi vatandaşları ciğer tüketmeye yöneltti. Tavuk fiyatları da çünkü cep yakıyor.

CİĞERİ SEVDİREN TÜYOLAR

Ancak ciğeri herkes nedendir bilinmez sevmiyor. Uzman aşçılar ciğeri sevdirecek mutfak tüyolarını paylaştılar. Ciğer pişirirken atlamamanız gereken bazı mutfak sırlarını sizlerle paylaşacağız.

Pişirme Süresine Dikkat Edilmeli

Ciğerin pişirme süresine dikkat etmek gerekiyor. Özellikle ciğer sote yapılacaksa pişirme süresi 25 dakikayı kesinlikle geçmemeli.

Ciğer kavurmada pişirme süresi ise çok daha azdır. 15 dakika ciğeri pişirmek için yeterli olmaktadır.

Her iki teknikte de ciğerin lezzetli olması için ciğeri tavaya ekledikten sonra ilk 5 dakika kapağının hiç açılmaması gerekiyor. Buharıyla pişen ciğer çok daha lezzetli oluyor

KUYRUK YAĞI LEZZET VERİR

Ayrıca bulabilirseniz ciğer pişirirken biraz kuyruk yağı eklerseniz pişireceğiniz ciğer çok daha lezzetli oluyor. Kuyruk yağı yoksa en azından tereyağı kullanmalısınız. Çünkü sıvı yağla yapılan ciğerin lezzeti kaçıyor.

Bu yüzden ciğer pişirirken kullanılacak yağda çok önemli.

PİŞİRME ÖNCESİ SÜTTE BEKLETİN

Ayrıca ciğeri pişirme öncesi sütle terbiye ederseniz ciğerin lezzeti iki katına çıkıyor. Ciğerin sütle terbiyelenmesi ayrıca ciğerin kandan yeterince temizlenmesini ve kokusunu da ortadan kaldırıyor. Sütte terbiye e dilen ciğer çok daha yumuşak olurken piştikten sonra lokum gibi ağızda dağılıyor.

Ne Kadar Bekletilecek?

Ciğeri pişirme öncesi 1 saat kadar süt içerisinde bekletmek yeterli olacaktır.

Ciğerin Yanına Ne İyi Gider?

Ciğeri ister ayran, ister cacık isterseniz çoban salata ile birlikte tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler