Fast Food restoranlarının lezzet sırrıyla çıtır çıtır patates kızartmasının püf noktası

Fast Food restoranlarının lezzet sırrıyla çıtır çıtır patates kızartmasının püf noktası

Fast Food restoranlarında yapılan patates kızartması çok daha çıtır ve lezzetli oluyor. Vereceğimiz lezzet sırrıyla sizlerde çıtır çıtır patates kızartması yapabileceksiniz.

Genç yaşlı herkes Patates kızartması çok sever. Belçika'da patates kızartmaları zaten restoranlar bile vardır. Yani sadece patates kızartmasının satıldığı yerlerden bahsediyoruz. Türkiye'de ise ister lüks olsun ister sıradan bir mekan mutlaka patates kızartması menüsünde bulundurur.

ÇOK DAHA ÇITIR OLUYORLAR

Restoranlardaki patates kızartmaları çok daha lezzetli ve çıtır çıtır oluyor. Aslında evde de tıpkı Fast Food restoranlarındaki gibi çıtır çıtır patates kızartmaları yapmak mümkündür. Evde çıtır çıtır patates kızartması yapmak için çok basit bir tarif var. Vereceğimiz tarifle sizlerde çocuklarınızın beğeneceği türden bir patates kızartması yapabileceksiniz.

PATATES KIZARTMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

İstediğiniz sayıda patates.. Boyutlarının büyük olmasına lütfen dikkat edin.

Tuz, Sıvı Yağ ve isteğe göre baharat

PATATES KIZARTMASININ YAPILIŞ AŞAMASINA GEÇELİM

Patatesler soyulmadan önce iyice çamuru yıkanarak temizlenir. Ardından kabukları soyularak ister ince ince isterseniz kalın bir şekilde doğranır. Patatesleri suyun altında yıkayın ve kabuklarını soyun istediğiniz şekilde de doğrayın. Doğranan patatesleri genişçe bir kabın içerisine koyun ve suyun içerisinde bekletin. Bu sayede patateslerin nişastasından arınmasını sağlayacaksınız.

Biraz bekledikten sonra ( Yaklaşık 10 dakika kadar ) Süzgeç yardımıyla süzerek patatesleri kağıt havluyla kurulayın.

Ardından geniş bir kızartma tenceresi içerisine yoğun yap ekleyerek yağın iyice kızması sağlanır. Kızgınlaşan yağa patatesler yavaş yavaş eklenir ve 6 dakika kadar kızartılır. Her seferinde bir ya da tencerenin büyüklüğüne göre 2 avuç patates atmanız önerilir. Hepsini sakın eklemeyin.

Kızaran patatesler süzgeç yardımıyla ocaktan alınarak 10 dakika kadar soğumaya bırakılır. Yağ yeniden kızgınlaştırılır ve soğuyan patatesler yağın içerisine atılır. iyice kızarınca tekrar yağın içerisinden süzgeç yardımıyla patatesler alınır.

İşte çocukların bayılacağı lezzetli patates kızartması hazır!

Servis ederken patateslerinizin üzerine isteğe göre, tuz, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler