Ramazan yaklaşıyor, Sahur için dünyanın en kolay börek tarifi

Ramazan yaklaşıyor, Sahur için dünyanın en kolay börek tarifi

Ramazan ayı yaklaşıyor ve sahurda yapılacak pratik hamur işi tarifleri araştırılıyor. Vereceğimiz börek tarifiyle harika bir börek yapabileceksiniz.

Ramazan ayı Nisan ayının ilk günlerinde başlıyor. Sahurda yapılacak pratik yemekler ise bir adım öne çıkıyor. Genelde sulu yemekler sahurda tercih edilmiyor. Daha çok kahvaltıya benzer şeyler tüketiyoruz. Hamur işleri ise nedendir bilinmez bir adım daha öne çıkıyor.

Ancak gece çok fazla uğraşmak istemeyenler pratik hamur işi tariflerini daha çok tercih ediyor. Şimdi sizlere tavada yapılabilen belki de dünyanın en kolay börek tarifini vereceğiz.

TAVA BÖREĞİ NASIL YAPILIR? MALZEMELERİ NELERDİR?

4-5 adet taze yufka
2 adet orta boy yumurta
1 adet yumurtanın sarısı
100 gram kadar peynir
3-4 dal taze maydanoz
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ
5 yemek kaşığı kadar soda
1 çay kaşığı kadar pul biber ve 1 tatlı kaşığı tuz
2 tutam kadar tane karabiber

TAVA BÖREĞİNİN TARİFİ

Yarım yufkayı küçük parçalara ayırarak bir kaseye alın.

Ardından aynı kaseye yumurta ve ufalanmış peynir ile maydanoz sonrasında da süt ile baharatları ekleyerek iyice karıştırın.

Ardından kullanacağınız tavayı yağlayın ve kısık ateşte iyice ısıtın. Ardından bir tane yufkayı tavaya güzelce yayın. Hazırladığınız harcı tavadaki yufkanın üzerine ekleyerek yavaş yavaş yayın. Yufkanın tavanın dışında olan kısımlarını da üste gelecek şekilde güzelce katlayın.

Ayrı bir kap içerisinde ise soda ve yumurtayı çırparak tavadaki yufkanın üzerine dökün. 5 Dakika sonra böreği ters çevirerek pişirmeye devam etmelisiniz. İki tarafı da pişince böreğimiz işte hazırdır.

Dünyanın en kolay börek tarifi olan bu tarifi sahurda afiyetle tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler