Fıstık soyar gibi domates soymanın püf noktası! Kesinlikle öğrenin

Fıstık soyar gibi domates soymanın püf noktası! Kesinlikle öğrenin

Domates , Türk mutfağında çokça tüketilen bir sebzedir. Kabuğunu soymak ise büyük önem taşımaktadır. Domatesi ziyan etmeden soymanın en kolay yöntemi

Domates çok sevilen bir sebzedir. Domates çokça sevilen bir sebze olduğu gibi aynı zamanda da kabuğu soyularak tüketilince çok daha lezzetli olur.

Ancak herkes domatesi soymayı beceremez. Vereceğimiz bu mutfak tüyolarıyla hızlı bir şekilde domatesi soyabileceksiniz.

DOMATES NASIL SOYULUR?

Domatesi kaynar suyun içerisinde 10 ya da 12 saniye kadar bekletin. Suyunu ardından süzün ve soğuk suyun içerisine ekleyin. Ardından kaynar soğuk suya atılan domateslerin çabucak çatladığını görmüş olacaksınız. Soyulmaya artık hazır olan domateslerin kabuklarını yavaşça tutarak soyabilirsiniz.

Bu yöntem özellikle Japonya'da aşçılar tarafından denenen en hızlı yöntemdir.

MİKRODALGA YÖNTEMİ

Domateslerinizi ısıya dayanaklı bir kap içerisinde mikrodalgaya sürün. 10 saniye kadar yüksek ısıda domatesleri mikrodalga içerisinde ısıtın. Ardından domatesleri çıkarınca yumuşadıklarını göreceksiniz.

Böylelikle domateslerinizi hızlı bir şekilde soyabileceksiniz.

Ancak evinizde mikrodalga fırın yoksa en etkili yöntem sıcak su yöntemidir.

DOMATES KABUKLARI FAYDALI MI?

Her ne kadar çok sayıda kişi domates kabuklarını soyarak tüketiyor olsa da uzmanlara göre domates kabukları aslında çokça faydalı. Vücudu hastalıklara karşı koruyan domates kabuğu kanser türlerinden tutun da genel olarak ileri yaşlarda gözde meydana gelen katarakt gibi hastalıklara kadar birçok sorun karşısında koruyucu kalkan görevi görmektedir. Bu yüzden domates kabuklarını soyarken 2 kere düşünün.

İlgili Haberler