Kurumayan lokum gibi ağızda dağılan kurabiyeler için mutfak tüyoları

Kurumayan lokum gibi ağızda dağılan kurabiyeler için mutfak tüyoları

Kurabiye çok sevilen lezzetlerin başında gelir. Eğer sizlerde lezzetli kurabiyeler yapmak istiyorsanız lokum gibi kurabiye sırlarına kulak verin. İşte işinize yarayacak mutfak tüyoları

Kurabiyeler herkes tarafından çok seviliyor. Kahve veya çay yanında kurabiye en iyi seçeneklerden biridir. Pastanelerde yapılan kurabiyelere herkes imrenmiştir.

Ancak evde de onlar kadar lezzetli ve yumuşacık kurabiyeler yapmak mümkündür. Yaptığınız kurabiyenin lokum gibi ağızda dağılmasını istiyorsanız atlamamanız gereken bazı püf noktalar var.

PİŞİRME SONRASI ÇOK ÖNEMLİDİR

Kurabiyelerinizi pişer pişmez fırından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirmeniz gerekmektedir. Kurabiye fırından aldığınızda yumuşacık bir yapıdadır. Soğuyunca ve biraz dinlenince tam kıvamı oturmaktadır.

Kurabiyelerinizin pişirme süresini iyi ayarlayın ve kesinlikle gereğinden fazla pişirmeyin.

Kurabiyelerinizi yaparken ilgili tariflerdeki ölçülere birebir uyun. Birazcık fazla koyacağınız un ya kurabiyelerinizin çok hamur olmasına ya da iyi pişmemesine neden olabilir.

SİRKEYİ MUTLAKA KULLANIN

Dünyanın en faydalı besinlerinden biri de sirkedir. Kurabiyelerde de sirke gerçekten etkili bir seçenek. Eğer kurabiyelerin lokum gibi ağızda dağılmasını istiyorsanız kurabiye hamurunuza mutlaka sirke ekleyin. Kurabiye hamur işlerinin kurtarıcısı bir besindir. Lokum gibi kurabiye yapmanın püf noktalarından biri de sirkedir.

Kurabiye hamurunda sirke nasıl kullanılacak?

Kurabiye hamuruna 1 ya da 2 damla sirke koyarak çok daha kıvamlı bir hamur elde edebilirsiniz.

Sirke neden konuluyor?

Kurabiye hamurlarına sirke konulmasının nedeni , kurabiye yapımında kullanılan malzemelerin birbirine daha iyi karışması içindir. Malzemelerin bütünleşmesini sağlayan sirke aynı zamanda fırından çıkan kurabiyelerin lokum gibi olmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler