Patatesin daha iyi haşlanması ve soyulması için en etkili yöntem

Patatesin daha iyi haşlanması ve soyulması için en etkili yöntem

Patates haşlarken daha iyi haşlanması ve lokum gibi olması için bu mutfak sırlarını uygulamalısınız

Patates sevilen bir sebzedir. Ana yemeklerin de vazgeçilmezi olan sebze bir çok yemeğin içerisine konulan demirbaş malzemelerden biridir.

Ancak patates haşlaması da Türk mutfağında çokça yer alan bir pişirme türüdür. Sadece patates haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar.

Eğer patatesin lokum gibi yumuşacık aynı zamanda da kolay soyulmasını istiyorsanız bu bilgileri mutlaka deneyin.

HAŞLAMA ÖNCESİ SUYUNA DİKKAT

Patatesleri haşlayacağınız zaman onları soğuk suyun içerisine değil de sıcak suyun içerisine bırakın. Tencerede suyu yeterince kaynatın ve ardından patatesleri içerisine atın.

Bu sayede patateslerin hem daha çabuk haşlanacak hem de yumuşacık olacaktır. Soğuk suyun içerisinde haşlanmaya bırakılan patatesler çok daha geç haşlandığı gibi aynı zamanda da kabuğu soyulurken çok zor soyulmaktadır.

PATATESLERİ SOYMAK İÇİN EN ETKİLİ YÖNTEM

Haşlanan patatesleri sıcak olarak çıkararak içerisi buzlu su dolu bir kabın içerisine atın. Ardından bir iki dakika bekletin. Bu yöntem sayesinde patateslerinizi çok daha hızlı olarak soyabileceksiniz.

BIÇAKLA DA SOYABİLİRSİNİZ

Ayrıca patateslerinizi bıçak yardımıyla da soyabilirsiniz. Patateslerin iki ucundan da küçük bir parça kesin. Ardından patatesi dik şekilde kesme tahtasının üzerine tutun ve soymaya başlayın. Patatesin etli kısmından çok kesmeyin. Mümkünse sadece kabuğunu soymaya çalışın.

Bu yöntem patates soymada en etkili yöntemdir.

İlgili Haberler