Sirkeyi temizlik yaparken asla kullanmamanız gereken 5 yer

Sirkeyi temizlik yaparken asla kullanmamanız gereken 5 yer

Sirke temizlik konusunda da önemli bir malzemedir. Ancak sirkeyle asla temizlik yapılmaması gereken 5 yer var

Sirke son dönemde herkes tarafından tercih edilen bir temizlik malzemesi olarak dikkat çekiyor. Ancak sirkeyle ilgili bilinmesi gereken bazı önemli bilgiler var.

En inatçı lekeler ve kokuları bile sirke ile temizlemek mümkündür. Sirkeyi temizlikte tercih edenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Kimyasal ürünleri kullanmak yerine temizlik malzemesi olarak sirkeyi kullanmak çok daha sağlıklı olsa da sirkeyi temizlikte kullanırken dikkat etmek gerekiyor.

UZAK TUTULMASI GEREKEN YERLER VAR

Temizlik yaparken sirkenin uzak tutulması gereken bazı yerler var. Milliyet gazetesinde yayınlanan bir haberde; Sirkenin temizlik yaparken uzak tutulması gereken yerler açıklandı.

Taş Yüzeylerden Uzak Tutulmalı

Sirkenin yüksek asidikli yapısı granit ve mermer gibi malzemelerden yapılmış yüzeylerde taşı aşındırarak asla silemeyeceğiniz izler bırakabilir. Bu yüzden sirkeyi taş yüzeylerden uzak tutmak gerekmektedir.

Dökme ve Demir Tavalardan Uzak Tutulmalı

Sirke, dökme demir malzeme ile reaksiyona girerek paslanmaya neden olabilmektedir. Bu nedenle dökme demir tavalarınızı sadece su ve yumuşak formüllü bir sabun ile yıkamanız en doğrusu olacaktır. Sirke kullanmanız durumunda tavanızın ömrü kısalmış olacaktır.

Alüminyumdan Yapılmış Her şeyden Uzak Tutun

Dökme demire benzer şekilde aynı zamanda sirke alüminyum da reaksiyona girebilmektedir. Bu da hem sağlık sorunlarına hem de bu tür araçların zedelenmesine yol açarak onları zararlı hale dönüştürecektir.

Parke Zeminlere de Zarar Veriyor

Parke zeminler diğer yüzeylere göre ince yapıdan oluşmaktadır. Bu yüzden çoğu döşeme ustası parkeleri silerken sirke kullanılmasını önermez. Çünkü güçlü asit zamanla yüzeye zarar verir ve yüzeyin donuklaşmasına neden olur.

Elektronik Aletlerinizi Sirkeden Uzak Tutun

Telefon, Tablet ya da bilgisayar ekranlarınız sirke ile zarar görebileceğinden sirke yerine mikrofiber bir bez ile temizlemek en doğru seçenek olacaktır.

Görüldüğü gibi sirke her ne kadar temizlik konusunda önemli bir yere sahip olsa da bazı alanlar için zararlı olabiliyor. Genellikle klozet ve fayans temizliğinde oldukça etkili bir temizlik malzemesi olan sirke bazı alanlarda tehlikeli hale dönüşebiliyor.

Sirke ile temizlik yaparken iki kere düşünmenizde fayda var. Eğer arkadaşlarınızın da yararlanmasını istiyorsanız sirkeyle ilgili bu bilgileri onlarla paylaşmayı ihmal etmeyiniz.

İlgili Haberler