Kurabiyeleri günlerce bozulmadan taze saklamanın püf noktası! Çok Sıra dışı yöntem!

Kurabiyeleri günlerce bozulmadan taze saklamanın püf noktası! Çok Sıra dışı yöntem!

Yaptığınız kurabiyelerin günlerce taze kalmasını istemez misiniz? Herkesin bilmesi gereken çok pratik bazı bilgiler paylaşacağız.

Beş çayı Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Beş çayında genelde ya börek yada kuru pastalar tüketilir. Özellikle kurabiyeler beş çayının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Çok sayıda ev hanımı kurabiye yapma konusunda bilgi sahibidir. Ancak yapılan kurabiyeleri taze tutmak açıkçası biraz zordur. Bugün yapılmış olan bir kurabiyeyi ertesi gün tüketmeye kalktığımızda ya tadı geçmiş oluyor yada bayatlamış.

Nedendir bilinmez pastanelerde satılan kurabiyeler günlerce bayatlamaktadır. Kurabiyelerin çok lezzetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugüne dek kurabiyeye hayır diyen kimseyi eminiz sizde tanımamışsınızdır. Lezzetli kurabiyeler kültürümüzün bir parçası olduğuna göre sizlerin de öğrenmeniz gereken bazı bilgiler var.

Kurabiyeler çok sevilen hamur işleridir. İster tuzlu olsun ister tatlı kurabiyeler çay yanında en iyi giden lezzetlerden biridir.

Evde yapılan kurabiyeler bazen çabucak bozulmakta yada bayatlamaktadır. Ancak ilk günkü gibi taze tutmak sanıldığı kadar zor değildir.

Kurabiye yaptığınız zaman uygulayacağınız bazı küçük yöntemlerle günlerce hatta haftalarca kurabiyelerinizi taze tutabilmek mümkündür.

Mynet haber sitesinde yayınlanan bir içerikte kurabiyeleri günlerce taze tutmanın yöntemleri anlatıldı. Bu yöntemleri sizlerin de uygulaması durumunda kurabiyeleriniz günlerce hatta haftalarca taze kalabilir.

SIRA DIŞI YÖNTEM

Kavanozda saklanan kurabiyeler bir süre sonra sertleşmeye başlayacaktır. Ancak bir TikTok kullanıcısı paylaştığı yöntemle takipçilerini çok şaşırttı. Kurabiyeleri sakladığı kavanoza bir dilim ekmek koyan TikTok kullanıcısı, bu yöntem sayesinde kurabiyelerin haftalarca taze kaldığını iddia etti.

Kurabiyelerin taze kalması için kavanoza konulması gereken ekmeğin beyaz ekmek olması gerektiğinin de altını çizdi.

Evet kurabiyeleri günlerce haftalarca bu yöntemle taze tutabilirsiniz! Bilgi hoşunuza gittiyse mutlaka arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyiniz! Kurabiyelerle ilgili bu bilgi hoşunuza gittiyse lütfen arkadaşlarınızla da paylaşın!

İlgili Haberler