Kuru fasulyenin gaz yapmaması için bilinmesi gereken basit tüyo

Kuru fasulyenin gaz yapmaması için bilinmesi gereken basit tüyo

Kuru fasulye pişirirken gaz yapması büyük bir sorundur ancak bu basit mutfak tüyosuyla artık fasulye gaz yapmayacak

Kuru fasulye herkes tarafından sevilen bir yemek. Pilav yanına iyi giden kuru fasulye içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı içerisinde de özellikle iftar sofralarından eksik olmamaktadır.

Kuru fasulye pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

OCAĞIN ALTINI İYİ AYARLAYIN

Kuru fasulye pişirirken ocağın altı ne çok açık ne de yavaş olmamalı. Kısık ateşte pişirilen kuru fasulye daha lezzetli olmaktadır.

İÇ MALZEMELERİ İYİ AYARLAYIN

Kuru fasulye pişirirken tuzunu, baharatlarını iyi ayarlayın. Suyunu da ölçülere uygun ayarlamayı ihmal etmeyin.

KARBONATLA GAZ SORUNUNU ÖNLEYİN

Kuru fasulye pişirirken gaz yapmaması için 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin tencereye. Bu yöntem sayesinde pişireceğiniz kuru fasulye asla gaz yapmayacaktır. Ayrıca 1 tatlı kaşığı kadar da elma sirkesi eklerseniz kuru fasulyenizin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaksınız.

Kuru fasulyeyi İster düdüklüde yapın ister normal tencerede mutlaka karbonat eklemeyi ihmal etmeyin. Böylelikle pişireceğiniz kuru fasulyenin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaksınız. Gaz yapmayan bir kuru fasulye yapmak için bu püf noktalarına uymayı ihmal etmeyin. Ayrıca kuru fasulyenizi pişirdikten sonra soğuyunca mutlaka buzdolabına kaldırın. Havaların giderek ısınmaya başladığı şu günlerde fasulyenizin bozulmasını böylelikle engellemiş olursunuz.

İlgili Haberler