Portakal kabuklarıyla yapılabilecek 5 şey! Onları çöpe atmayı bırakmalısınız

Portakal kabuklarıyla yapılabilecek 5 şey! Onları çöpe atmayı bırakmalısınız

Portakal kabuklarını çöpe atmamak gerekiyor. Portakal kabuklarıyla yapılabilecek 5 şeyi sizler için sıraladık. Özellikle güzellik alanındaki etkileri dikkat çekiyor

C vitamini deposu olan Portakal yaz, kış demeden sofralardan eksik olmuyor. Portakalları ya sade olarak ya da suyunu çıkararak tüketiyoruz. Kabuklarını ise çöpe atıyoruz. Oysa portakal kabuklarını çöpe atmamak gerekiyor.

Portakal Kabuklarıyla Neler Yapılabilir?

Portakal kabuklarıyla yapılabilecek bazı şeyler var. Örneğin onlarla dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Portakal kabuklarının iç kısmını dişlerinize sürün. İyice ovuşturun. Sonrasında macunla fırçalayın. Dişlerinizin beyazlamasını sağlayacaktır.

PORTAKAL KABUĞUNDAN TEMİZLEYİCİ

Bir şişe içerisine biraz sirke dökün. Portakal kabuklarını ekleyin. 1 Hafta buzdolabında saklayın. 1 Haftanın ardından bu suyu bir sprey şişesine koyun. Ahşapları veya masaları ya da fayansları bu suyla silebilirsiniz. Doğal bir temizleyici yapmış olacaksınız.

PORTAKALDAN MUM YAPIN

Portakalı ikiye bölün ve içindeki posayı çıkarın. Dilerseniz yiyin. Ancak sapı yerinde bırakmalısınız. Boş portakal kabuğunun içerisini sıvı yağ ile güzelce doldurun. Portakalın iç gövdesindeki beyazlıkları da fitil olarak kullanabilirsiniz.

DOĞAL BÖCEK KOVUCU YAPIN

Yakında sivri sinekler her yeri saracak. Portakal kabuklarıyla böcek kovucu yapabilirsiniz.

Portakal kabuğunu güneşte kurutun. Bir sprey şişesine su ekleyin ve üzerine kurutulmuş portakal kabuklarını ilave edin. Ardından ihtiyaç duyduğunuzda püskürtün. Bu su böceklerin ve sivri sineklerin uzaklaşmasını sağlayacaktır.

CİLT LEKELERİNİZİ ORTADAN KALDIRIN

Onlardan harika bir maske yapabilir ve cilt lekelerinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Bir kase içerisinde şeker ve portakal kabuklarını karıştırın. İçerisine argan yağı ekleyin ve karıştırın. Nazikçe ovalayarak bu karışımı cildinize uygulayabilirsiniz. Bu sayede cilt lekeleri ve sivilce lekelerini ortadan kaldırabilirsiniz.

İlgili Haberler