18 Yaş Altı Banka Hesabı Açmak?

18 Yaş Altı Banka Hesabı Açmak?

18 yaş altı için herkes banka hesabı açılmıyor diye biliyor olsa da bu bilgi tamamen yanlıştır. Günümüzün zorlaşan ekonomik şartları ile birlikte birçok banka 18 yaşı altı kişilere banka hesabı açabilme imkanı tanımıştır. Bu imkanın tanınması için en önem

18 yaş altı için herkes banka hesabı açılmıyor diye biliyor olsa da bu bilgi tamamen yanlıştır. Günümüzün zorlaşan ekonomik şartları ile birlikte birçok banka 18 yaşı altı kişilere banka hesabı açabilme imkanı tanımıştır. Bu imkanın tanınması için en önemli faktör küçük yaştaki kişilere erkenden yatırım yapmayı öğretmektir.

18-yas-ve-alti-icin-kredi-kartlari-1200x720.jpg

Günümüzde çoğu kişinin bir alışveriş yaparken yanında nakit para taşımak yerine çoğunlukla kredi kartı veya banka kartı kullandığını görmekteyiz. Ekonomik şartların zorunlulukları nedeni ile küçük yaştaki kişilere yatırım yapmayı öğretmek ise günümüzde çok önemlidir. Bu amaç doğrultusunda birçok banka 18 yaş altı kişiler için birikim hesapları açma hizmeti vermektedir.

18 Yaş Altı İçin Banka Hesabı Açmak İçin Gerekenler Unsurlar Nelerdir ?

Günümüzde birçok banka 18 yaş altına hesap açmaya izin verse de bunun için sizden birkaç şey istemektedir. Bunlar sizinle birlikte velinizin bankaya gidip 18 yaş altı hesap açmak istediğinizi söylemeniz ve bu konuda bilgi istemeniz olacaktır. Velinizin yanınızda olması, velinizin ve sizin kimliğinizin yanınızda olması ayrıca da veliniz ile sizin banka hesabını açmak için imzalarınız gerekmektedir. Bu şartları sağladığınız taktirde birçok bankadan 18 yaş altı hesabı açabilirsiniz.

18 Yaş Altı Hesabı Açmaya İzin Veren Bankalar :

Ziraat Bankası - Birikim Hesabım : Ziraat bankası 18 yaş altı gençlere birikim yapabilmeleri için birikimli mevduat hesabı açma fırsatını tanıyor. Birikim hesabınızı açarken ilk seferde 500 TL hesabınıza para yatırmanız gerekmektedir. Bu hesapta Dolar, Euro ve TL birikimi yapabilirsiniz. Hesabın işletim ücreti bulunmamaktadır. Hesap sahibi 18 yaşına geldiği zaman ise hesabı Genç Ziraat Hesaba dönüştürülür ve böylelikle ise Ziraat Bankasının sizlere sunduğu birçok avantajlı tekliften faydalanma fırsatı bulursunuz.

finans.jpg

Vakıfbank - Bankomat Kart : 24 yaş altı kişiler için olan bu hesap eğer 18 altı iseniz veliniz ile birlikte giderek açılabilir. Bu hesabınız ile hem para çekebilir hem de alışveriş yapabilirsiniz.

Garanti Bankası - Harçlık Hesabı : Garanti Bankası 15-24 yaş aralığındaki kişiler için harçlık hesabı adı altında bir hesap açmalarına olanak sağlar. Bu açacağınız hesap için Garanti bankası sizden işletim ücreti istememektedir.

İş Bankası - İlk İmza Hesabı : 12-18 Yaş arası gençler için olan bu hesap gençlere birçok avantaj sağlamaktadır. İş bankası gençlerden bu hesabın işletim ücreti adı altında hiçbir şekilde ücret talep etmez. Bu hesabın bir dezavantajı ise başka bir bankaya para gönderilememesidir.

İNG Bank - Çocuk Turuncu Hesabı : 18 yaş altı olan gençlere banka hesabı açma fırsatı veren İNG Bank sizlerden hesap işletim ücreti adı altında hiçbir ücret talep etmez. İNG Bank’tan Genç Hesabı açtıran kişiler hiçbir para transfer ücreti ödemeden para çekebilme ve para yatırabilme şansına sahiptirler.

Türk Ekonomik Bankası - Global Genç Hesabı : Türk Ekonomi Bankası gençler için 3 farklı yaş grubu için farklı özelliklere sahip hesap açma imkanı tanımaktadır. Global Genç Hesabına sahip olan kişiler dünyada 60 farklı ülkeden para çekebilir ve para yatırabilirler.

Akbank - Exi26 : Türkiye de özel bir banka olan Akbank 16-26 yaş arası gençler için neo Exi26 adı altında hesap açma imkanı tanımaktadır. Bu hesapta 26 yaşına kadar yapacağınız para transferi işlemlerinde hiçbir ücret ödemezsiniz. Exi26 sizlere eğer üniversite de okuyor iseniz anlık kredi imkanı da tanımaktadır.

18 Yaş Altı Hesabı Açılmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir ?

Öncelikle sizlere 18 yaş altı için bir banka hesabı açmak için izin veren bankalardan hesap açmadan önce bazı önemli etkenleri ele almanız gerekecektir. Bankanızın sizden hesabınız için işletim ücreti alıp almadığı çok önemli bir faktördür. Bunun gibi bir diğer önemli olan faktör ise internet bankacılığı aracılığı ile hangi işlemleri yapabiliyor olmanızdır.

18-yas-alti-kredi-karti-veren-bankalar.jpeg

Son olarak ise önem arz eden bir konu ise bankaların 18 yaş altı hesapları için uyguladıkları faiz oranları ve o bankanın sizler için sunduğu kampanyalarıdır. Çoğunlukla 18 yaş altı gençlerin hesaplarına yüklü para miktarı yerine ufak ufak birikim yaptığını da düşünürsek o zaman bizim için önemli bir hususta bankanın hesaba minimum ne kadar para yüklememize izin verdiği olacaktır. Hesabınızda dolar, euro gibi döviz yatırımı yapmak için size bu imkanı sağlayan bir bankayı tercih etmeniz de sizin için en doğrusu olacaktır.