Elektronik Bankacılık Nedir? Neler Yapılabilir?

Elektronik Bankacılık Nedir? Neler Yapılabilir?

Elektronik Bankacılık Nedir? Neler Yapılabilir? Elektronik bankacılık işlemleri ve tüm merak edilenler için yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Elektronik Bankacılık Nedir? Neler Yapılabilir? Elektronik bankacılık işlemleri ve tüm merak edilenler için yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Elektronik Bankacılık Nedir?

Elektronik bankacılık bir diğer ismi ile dijital bankacılık olarak bilinen mobil banka hizmetidir. Elektronik bankacılık ile bankaya gitmeden dijital ortamda banka ile ilgili yapabileceğiniz hemen her işleminizi yapabilirsiniz. Günümüzün en popüler hizmetlerinden biri olan elektronik bankacılık işlemleri hemen her bankanın sunmuş olduğu hizmetlerden biridir. Özellikle para transferleri, fatura ödemeleri, para alımları, otomatik olarak hızlı nakit para çekebilme ve bunlara ek olarak pek çok işlemi elektronik bankacılık işlemleri ile yerine getirebilirsiniz.

digital-bank-e1557913860885.jpg

Özellikle elektronik bankacılığın bu denli çok tercih edilmesine bağlı olarak kağıt israfının önüne geçilmiştir. Ayrıca para transferlerinin de elden ele yapılması elektronik bankacılık işlemleri ile son bulmuştur.

Elektronik Bankacılık İle Neler Yapılabilir?

-Banka şubesine giderek yapabileceğiniz pek çok işlemi elektronik bankacılık hizmetleri ile de yerine getirebilirsiniz. Evinizden, iş yerinizden veya dilediğiniz her yerden cep telefonlarınız ile kolaylıkla tüm bankacılık işlemlerinizi halledebilirsiniz.

-Elektronik bankacılık işlemleri ile en çok saat ve gün fark etmeksizin para transferi yapılabilmektedir. Hafta içi veya hafta sonu, resmi tatillerde, akşam veya gece olmak üzere 7/24 dilediğiniz an ve dilediğiniz yerden kolaylıkla para transferi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

-Banka hesaplarınızı dilediğiniz gibi ve istediğiniz zaman yönetebilme şansına sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde kredi kartlarınızı daha kolay bir şekilde kontrol altında tutabilirsiniz.

-Kredi kartı borçlarınızı kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Gerekli yapılandırma işlemleriniz için de başvurularınızı dijital bankacılık üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

-Elektronik bankacılık üzerinden kullanmış olduğunuz bankaya göre değişkenlik gösterebilen şans oyunlarını da rahatlıkla oynayabilirsiniz.

dijital-bankacilik-2-e1529905443323.jpg

-Fon alım satımı dışında hisse senedi alım satım işlemlerinizi de dijital bankacılık üzerinden halletme şansınız bulunmaktadır.

-Yatırım amaçlı olarak dilediğiniz yatırım hesabını ek olarak anında açabilirsiniz. Açmış olduğunuz altın hesabı için hesabınızdan direkt para transferi yapabilir ve yatırım hesaplarınızı dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

-Döviz hesabı açabilir ve döviz alım satımını yapabilirsiniz.

-Elektrik, doğalgaz, telefon, su ve diğer faturalarınızı herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan anında ödeyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz istediğiniz kadar fatura için anında otomatik ödeme talimatını oluşturabilirsiniz.

-Şubelerden yapılabilecek genel banka hizmetlerinin hepsini elektronik bankacılık hizmetinden de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Elektronik Bankacılığın Faydaları Nelerdir?

-Elektronik bankacılık sizleri banka şubesine gitme derdinden kurtarır.

-Zamandan büyük bir tasarruf yapmanızı sağlar. Banka şubelerine giderek saatlerce sıra beklemenize ve işlemleriniz için vakit harcamanıza gerek kalmaz.

-Özellikle iş yoğunluğunuzdan dolayı mesai saatleri içerisinde gidemediğiniz veya yetişemediğiniz banka şubelerine artık sadece cep telefonlarınızdan ulaşabilirsiniz.

-Elektronik bankacılık hizmeti adı altında verilen tüm işlemleri yerine getirmeniz için belirli bir zaman aralığı yoktur. 7/24 para transferi yapabileceğiniz gibi fatura ödeme işlemleriniz ve gerekli başvurularınızı da elektronik bankacılık üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

-Banka şubelerinde özellikle işlem ücreti ödeme gibi sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak dijital bankacılığı kullandığınızda işlem ücretini ödemezsiniz.

internet-bankaciligi-nedir-nasil-islem-yapilir-1024x597.jpg

-Dijital bankacılık kullanan kişiler için bankaların pek çok avantajı da ve alternatif paketleri de olabiliyor. Bunlardan da dijital bankacılık müşterisi olarak kolaylıkla yararlanabilirsiniz.

-Yatırım olması için açmış olduğunuz hesaplarınızı elektronik bankacılık üzerinden kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Dilediğiniz an hesaplarınıza girerek kontrol edebilir ve isterseniz hesaplarınızı belirli bir zaman dilimine kısıtlı kalmayarak yönetebilirsiniz.

-Elektronik bankacılığın sunmuş olduğu en büyük avantajlardan biri ise işlemleri oldukça hızlı bir şekilde yerine getirebilmenizdir. Herhangi bir işlem sırası beklemeden dilediğiniz banka işlemlerini saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz.