Hayvancılık Hibe Desteği Ne Kadar, Nasıl Başvuru Yapılır?

Hayvancılık Hibe Desteği Ne Kadar, Nasıl Başvuru Yapılır?

Çiftçilerin köye dönüşlerini destekleyen hayvancılık hibe desteği birçok kişi için kurtarıcı olmuştur.

Hayvancılık hibe desteği çiftçilik yapmak isteyenler için son derece idealdir. Devlet destekli verilen krediler hibe şeklinde sunulduğunda geri ödemesi söz konusu olmaz. Bu yüzden güvenle tercih edilebilir. Belirli tarihlerde başvurulması gereken krediler için devletin verdiği teşvikler karşılıksız olarak verilebilir.

Öncelikle KOSGEB hayvancılık desteği bu yıl için de verilmektedir. Projeler genelde belirli bölgelerin kalkınmasını desteklemesi açısından önemlidir. GAP, DOKAP, KOP ve DAP kapsamında başvuru yapabileceğiniz teşviklerle iş sahibi olmanız mümkün olabilir.

Kırsal bölgelerdeki hayvan sayısını arttırmak ve hayvancılık konusunda gereken başvuru sürecini planlamak için hayvancılıkla ilgilenen kişiler hibe alabilmektedir. Hayvancılık konusunda genç girişimcilerin yapacağı başvurularını yapmak istediğinizde ırkların ıslahına uygun bir şekilde başvuru yapılması söz konusu olacaktır.

Hayvancılık Hibesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Damızlık manda düvesi şeklinde işletme kurması beklenen birçok kişi KOSGEB çiftçi desteği alabilir. Bunun için belirli şartlar vardır. Mesela 1500 baş teke ve koç satın alınması desteklenebilir. Damızlık küçükbaş işletmeleri konusunda da ticari hindi, kaz ve benzer birçok hayvanın alınması gerekebilir. Aynı zamanda desteğin arı yetiştiriciliği konusunda da verilmesi amaçlanır. Özellikle başvuracak olan kililerin projelerini hazır etmeleri şarttır.

Kişilerin belirlenen süreler dahilinde yatırımlarını yapmaları ve destek almaları son derece önemlidir. Şartları uygun olan kişilere kredi desteği verilerek birçok açıdan aktif hayvancılık yapmalaya başlamaları söz konusu olabilir.

2022 yılında hayvancılık sektörü için önemli olan birçok çalışma yapılabilmektedir. Beslenme evi yapımından makine ve alt ekipmanlarına kadar çok sayıda uygulamanın gerçekleşmesi için kredi ve hibe imkanlarından yararlanmanız mümkün olacaktır. Bu yüzden güvenle tercih edeceğiniz uygulamalar için yatırım tutarının üst limitini ele almanız mümkün olmaktadır.

Hayvancılık Desteği Ne Kadar?

Hayvancılık hibe desteği son derece önemlidir. 2021 yılı için bu destek 100 bin TL olarak belirlenmiştir. Faizsiz olarak belirlenecek olan hibe krediler sayesinde 25 milyon TL’ye kadar kredi desteği alabilirsiniz. Makine ve ekipmanların kullanılmasıyla birlikte, gereken teşvik işlemlerinin hayata geçirilmesi için tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamız gerekmektedir.

Yine Ziraat Bankası desteğiyle verilecek olan kredilerin büyükbaş sıfırdan ahir yapımı ve küçükbaş ahir için değişik miktarlı destekler verilmektedir. Bu kapsamda verilecek olan çiftçilik kredileri değişik oranlarda uygulanabilir. Bu yüzden Ziraat Bankası üzerinden temin edilecek olan birçok kredi ve hayvancılık desteğinin verilmesi sağlanır. Hibe desteğinden yararlanmak istediğinizde son derece önemli olan başvuru ve değerlendirme sürecinin beklenmesi gerekmektedir.

Ödemelerin ne zaman geri alınacağının belirlenmesi için başvuru konusunda gereken bilginin alınması son derece önemlidir. Resmi gazetede tebliğ edilen bu durumun kontrol altına alınması gerektiğinde oldukça büyük bir önem taşıyan başvuru işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleşmektedir.