Beklentileri Karşılayamayan DEVA Partisi Büyük Kongre Yolunda

Beklentileri Karşılayamayan DEVA Partisi Büyük Kongre Yolunda

DEVA Partisi, yerel seçimde beklenen oy oranını yakalayamayınca büyük bir karar aldı.

Parti Genel Başkanı Ali Babacan başkanlığında dün gerçekleşen Başkanlık Kurulu toplantısında alınan kararla, parti içi yapı, söylem ve politikaların değerlendirileceği büyük kongrenin toplanacağı duyuruldu.

DEVA Partisi Genel Merkez Başkanlık Kurulu, yoğun geçen dokuz saati aşan toplantıda seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde ele aldı. Kurul tarafından yapılan açıklamada, partinin aldığı sonuçların kamuoyunun ve partililerin beklentilerinin gerisinde kaldığı samimi bir şekilde kabul edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Kurul'un seçim sonuçlarını ve partinin yanlışlarını mazeretsiz bir şekilde ayrıntılı bir biçimde değerlendirdiği belirtildi.

Tüm DEVA adaylarının ve teşkilatın görüşlerinin alınacağı vurgulanan açıklamada, "Partimizin Genel Merkez organlarının, insan kaynaklarının, söylem, hedef ve politikalarının değerlendirilmesini yapacak, yenileyecek en yüksek karar organı Büyük Kongre'dir" denilerek, kongrenin üç ay içinde ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.