Sony'nin amiral gemisi Xperia 5 V 52 megapiksel sensörle geliyor

Sony'nin amiral gemisi Xperia 5 V 52 megapiksel sensörle geliyor

Sony, biraz daha düşük bir fiyat etiketiyle birlikte bazı güzel üst düzey özelliklere ve daha az kameraya sahip Xperia 5 V akıllı telefonunu tanıttı. Şirket ayrıca HDR ekran, güncellenmiş hoparlörler ve daha fazlası sayesinde "olağanüstü bir müzik ve video deneyimi" vaat ediyor

Sony Xperia 5 V, Xperia 1 V ile aynı 52 megapiksel Exmor T arka taraftan aydınlatmalı (BSI) Tip 1/1,35 inç yığılmış sensöre sahip. Bu sensör, hızlı ve düşük ışıkta iyi performans gösteriyor. Buna ek olarak, Sony, yapay zeka destekli "bokeh modunu" geliştirerek, değiştirilebilir lensli kameraların standartlarına daha yakın fotoğraflar elde ettiğini iddia etti.

Xperia 5 IV'te olduğu gibi, Xperia 5 V'te de üç arka kamera yerine iki arka kamera bulunuyor. Birincil kamera 48 megapiksel Exmor T ve 12 megapiksel 16 mm ultra geniş kameradan oluşuyor. Birincil kamera, önceki 12 megapiksel telefoto kameradan çok daha yüksek çözünürlüğe sahip. Ayrıca, 24 mm ile 48 mm (yaklaşık olarak 48 mm ve 96 mm 35 mm eşdeğeri) odak uzunlukları arasında dinamik olarak geçiş yapabiliyor. Bu sayede, çok daha keskin görüntüler çekmek için eşdeğer bir 2X optik (kayıpsız) zoom elde edilebiliyor.

Xperia 5 V, HDR'de 120 fps'ye kadar 4K video kaydı yapabiliyor. Ayrıca, maksimum pürüzsüzlük için optik görüntü stabilizasyonu ve 5 eksenli cayro destekli elektronik görüntü stabilizasyonu sunuluyor. Diğer özellikler arasında HDR kayıt, göz izleme, "Yaratıcı Görünüm" renk ön ayarları ve seçtiğiniz çekimlere ve müziğe göre otomatik olarak son bir video oluşturan yeni Video Oluşturucu uygulaması yer alıyor. Sony, ses yaratıcıları için "çevredeki diğer sesler ve çevresel seslerle birlikte bile sesinizi alan" özel bir ses kayıt mikrofonu olduğunu söylüyor.

Xperia 5 V, 6,1 inç OLED HD+ (1.080 x 2.520) ekranla birlikte geliyor. Bu ekran, film izlemek için Sony'nin mobil cihazlara yönelik TV Bravia X1 görüntü kalitesi motoru ile birlikte geliyor. Ayrıca, Sony'nin iddiasına göre "güçlü derin bas" sunan ve harici hoparlör ihtiyacını ortadan kaldıran yeni geliştirilmiş bir ön sahne hoparlör sistemi de bulunuyor. Şirkete göre, güç tasarrufu teknolojisi sayesinde 5.000 mAh pil bir şarjla 24 saatin üzerine çıkabiliyor ve üç yıl sonra yüzde 80 veya daha yüksek kapasiteyi koruyabiliyor.

Xperia 5 V, amiral gemisi seviyesindeki Snapdragon 8 Gen2 işlemci, 120 Hz ekran yenileme hızı ve daha büyük bir ısı yayma tabakası sayesinde oyun oynamak için de sağlam olmalı. 8 GB veya 12 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile geliyor. Bu arada, oyun geliştirici ses ekolayzırı, sesli sohbet mikrofonu ve ekran kayıt işlevi gibi özellikler de bulunuyor.

Avrupa'da 849 £ / 999 € fiyatla satışa sunulacak olan Xperia 5 V, ucuz bir telefon değil. Türkiye fiyatlandırması ve bulunabilirliği hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak, yakında bir şeyler duyacağımızı umuyoruz.