Sadece yemeniz yetiyor! Dişleri beyazlatmayı sağlayan 5 yiyecek

Sadece yemeniz yetiyor! Dişleri beyazlatmayı sağlayan 5 yiyecek

Diş sağlığınız için bilmeniz gereken önemli bir bilgi. Bu besinler sayesinde dişleriniz bembeyaz olacak. Sadece tüketmeniz yeterli.

Diş sağlığı oldukça büyük önem taşımaktadır. Dişlerimize zarar veren besinlerin başında asitli içecekler yer almaktadır. Kızartılmış gıdalar ve yağlı yiyecekler de dişlere zarar vermektedir.

Ayrıca çok sıcak veya çok soğuk besinler tüketmekte diş sağlığı için çok zararlıdır. Uzmanlar diş sağlığı için mutlaka yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizmektedir.

DİŞLERE NELER ZARAR VERİYOR?

Çocuklarınızı biberon kullanmaya alıştırmayın. Diş yapılarının bozulmasına yol açmaktadır. Ayrıca sakızlı şekerlerden onları uzak tutun. Spor içecekleri ve meyve sularını fazla tüketmeyin. Kalem çiğneme gibi bir hatadan vazgeçin. Kahveyi azaltın. Sigaradan uzak durun. Çay tüketimine de dikkat edin. Ve en önemlisi dişlerinizi günde 2 kez fırçalamayı ihmal etmeyin.

DİŞLER İÇİN FAYDALI BESİNLER

Öte yandan beslenme uzmanları diş sağlığı için oldukça büyük faydaları bulunan beş besinden bahsetti. İşte beslenme uzmanlarının diş sağlığı için önermiş olduğu o beş besinle ilgili bilgiler.

Bugüne kadar dişleri koruyan besinlerin sadece yoğurt ve süt olduğunu sanıyorduk. Sabah'da yer alan bir haberde dişleri beyazlatan 5 besinden bahsedildi.

O besinler sırasıyla şu şekildedir.

Çilek doğal olarak dişlerimizin beyaz kalmasını sağlayan bir meyvedir.

Elma tüketmek sadece dişlerimizi beyazlatmak kalmaz aynı zamanda dişlerimizin daha güçlü olmasını da sağlar.

Elma içerisindeki malik asit ayrıca cilde tutunan tüm bakterileri de yok etmektedir.

Kuruyemişleri tüketmekte doğal yoldan dişlerimizi beyaz tutmanın başka bir yoludur. Ceviz ve fındık bünyesindeki kalsiyum sayesinde dişleri korur.

Kereviz de dişleri beyazlatan besinlerden biridir. Taze kerevizi direk olarak tüketmenizde bir sakınca yoktur. Kereviz içerisinde yer alan selüloz maddesi adeta karbonat etkisi yaratır.

Diş sağlığınız için unutmayın en az 6 ayda bir diş hekimine gitmenizde büyük fayda bulunmaktadır. İlerleyen yaşlarda dişlerinizin yerine takma diş takmak istemiyorsanız bu bilgileri mutlaka aklınızın bir köşesinde bulundurup uygulayın.