Aromaterapi Sırasında Kullanabileceğiniz Uçucu Yağlar

Aromaterapi Sırasında Kullanabileceğiniz Uçucu Yağlar

Son zamanlarda, insanların ev parfümlerine olan ilgisi arttıkça, temiz ve doğal içerikli uçucu yağlar piyasada görünmeye başladı. Aromaterapide uçucu yağlarla sağlanabilir ve günümüzde çok popülerdir.

Aromaterapi kısaca insanların aromaların gücünden ilham alacakları ve böylece daha huzurlu, mutlu ve sağlıklı hissedecekleri anlamına gelir. Evin ortamını ve atmosferini değiştirmek ve aromaterapi deneyimi yaşamak istiyorsanız, lezzetli uçucu yağların aromasının tadını çıkarabilir ve kendinize bambaşka bir zaman dilimi tanıyabilirsiniz.

Aromaterapi Nedir?

Aromaterapi, duygusal ve fiziksel olarak iyileşmenize ve dengeyi korumanıza yardımcı olmak için uçucu yağlarla uygulanan alternatif bir bütünsel terapi şeklidir. Aromaterapi yağlarının vücut ve zihin üzerinde dinamik bir etkisi vardır.

Koku alma duyusu beynin en derin kısmı ile ilgilidir. Bu koku duyuları temel içgüdüler, düşünceler ve duygular tarafından kontrol edilir, bu nedenle bu etki hissedilebilir. Fiziksel olarak konuşursak, uçucu yağlar kas ağrısını hafifletmeye, kan damar dolaşımını iyileştirmeye, sinüs tıkanıklığını gidermeye ve güçlü bir antioksidan görevi görmeye yardımcı olur.

Anksiyete Önleyici: Lavanta Yağı

Mis kokulu lavanta yağını neredeyse herkes sever. Lavanta yağı %100 doğal olduğu zaman aromaterapide kullanılabilir. Tütsü ocağına veya sıcak suya 3-4 damla %100 saf lavanta yağı damlatıldığında stres, depresyon, kaygı ve stres gibi olumsuz düşünceler ortadan kaldırılarak rahat bir uyku deneyimi yaşanabilir. Lavanta yağı, özellikle stresli olduğunuzda ve geceleri eve gidip dinlenmek istediğinizde en iyi arkadaşınız olacaktır. Ayrıca bileğinize veya yastığınıza lavanta esansiyel yağı sıkarak daha kolay uykuya dalabileceğinizi fark edeceksiniz.

Enerji Depolar: Portakal Yağı

Portakal yağı, anında etki eden ve yeni bir güne başlamak için harika bir yağdır. Portakal yağı %100 saf bir uçucu yağdır ve bu çok önemlidir. Tütsü brülörüne biraz portakal yağı eklemek, evinizin atmosferini anında değiştirecektir. Sabah erken kalkmanız gerekiyorsa, gününüz çok meşgul olacak ve yeterli enerjiniz yoksa, portakal yağıyla enerji depolamaya başlayın. Portakal yağı buhurdan sayesinde evinizde bambaşka bir hava yaratacak, kokusu gün boyu evinizde kalacak.

Temiz ve Ferah: Limon Yağı

Tüm evin temiz ve hoş kokmasını sağlamak istiyorsanız, o zaman temizleyicinizin kokusunu limon yağı olarak tercih edebilirsiniz. Bu koku ayrıca misafir odaları için oldukça çekici bir kokudur. Portakal yağı gibi limon yağı da atmosferik enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürebilen bir yağdır. Tüm bunların yanı sıra mutfak ve banyoda kullanabileceğiniz, aynı zamanda evinizin havasını değiştiren, temizlik hissini tam anlamıyla yaşayacağınız çok amaçlı bir yağdır. Bu uçucu yağlar evde tütsü brülörü olarak kullanılabileceği gibi, daha rahat uyumanızı sağlamak ve hayatınıza aromaterapi yağları katarak daha ferah bir yaşam sürmeniz için gereklidir.

Doğal Antidepresan: Greyfurt Yağı

Her şeyden önce greyfurt esansiyel yağının ruhsal sıkıntı üzerinde iyi bir etkisi vardır ve aynı zamanda insanların zayıflık ve yorgunluğunu da ortadan kaldırır. Greyfurt yağını (cennet meyvesi olarak adlandırılır) hava temizleyici olarak kullanmak uygundur. Ayrıca stres, gerginlik ve ajitasyon durumlarında antidepresan etkiye sahiptir.

Kusursuz Ferahlık: Nane Yağı

Nane yağı, zihinsel dikkati artırabilir ve baş ağrılarını önemli ölçüde azaltabilir. Mentolün varlığından dolayı mentol, insanları sakinleştirirken solunum yolunu rahatlatır. Zihinsel yorgunluğu azaltarak konsantre olmaya yardımcı olur. Enerjiyi yüksek oranda artırır. Doğal bir ağrı kesici olduğu için vücut kaslarını gevşetir ve genel rahatlama sağlar. Sindirim problemlerinde de oldukça faydalıdır.

Çok Amaçlı: Paçuli Yağı

Tafarik olarak da bilinen guangcho uçucu yağı tropikal bitkilerden elde edilir. İyi bir antidepresan olarak bilinir ve genellikle aromaterapide kullanılır. Hormonlara direkt etkisi olan bu yağ, serotonin ve dopamin hormon salınımını belli oranda arttırır. Bununla birlikte öfke, panikatak, stres gibi duygular hafifletilir ve kişideki duygular kontrol altına alınır. İnsanların özgüvenini ve kararlılığını destekler. Bunların yanı sıra iyi bir böcek savardır. Evinizdeki böcek ve sineklerden rahatsızlık duyuyorsanız, bu yağ çok amaçlı olduğundan onları kolaylıkla uzaklaştırabilir.