Uzak Doğulu Kadınlar Neden Yaşlanmıyor?

Uzak Doğulu Kadınlar Neden Yaşlanmıyor?

Dünyada uzak doğu kadınlarının cilt güzelliklerinin sırrı hep merak konusu olmuştur. Dünya da yapılan araştırmalar sonucu Asyalı kadınların gençlik sırları çözülmüştür.

Cilt güzelliğimize her ne kadar da önem versek, kullanmadığımız güzellik maskeleri ve bakım ürünleri kalmadı desek de cildimiz onlar kadar ışıl ışıl ve pürüzsüz olmuyor. Peki Asyalı kadınlar bizden farklı ne uyguluyor nasıl bir yaşam tarzı sürüyor? Yaşam tarzlarının ciltlerine ne derece etkisi oluyor? İnceleyelim…

PRİNÇ MASKESİ KULLANIYORLAR

Bizim kullandığımız kil maskesi, zeytin yağlı yumurta maskesinin yanı sıra onlar düzenli olarak prinç maskesi uyguluyor. Yumuşacık ve bebeksi bir cildin anahtarı prinç olsa gerek. Her öğünde prinç tüketiyorlar. Princin güneşin zararlı ışınlarından koruma, cildi nemlendirme, onarma ve beyazlatma görevi bulunuyor.

Princin cilde faydaları:

Prinç suyu veya maskesi cildi nemlendirip, gözeneklerin nefes almasını sağlıyor.

Cildi ölü derilerden arındırır.

Fitik asit sayesinde cilt de oluşan kahve rengi lekelerin rengini açıp, cildi beyazlatır.

Daha çok ışıldayan ve parlayan bir cilde kavuşturur.

Kırışıklık oluşumunu önler ve cildin sıkılaşmasını sağlar.

Sivilce ve siyah nokta oluşumunu önler.

Güneşe çıkmadan hemen önce sürüldüğü takdirde güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korur.

Hep aynı yaşta gösteren her daim genç görünen Asyalı kadınlar princi ciltlerine düzenli bir şekilde maske olarak uyguluyorlar. Prinç maskesini evimizde nasıl uygularız. İşte tarifi…

Prinç maskesi nasıl yapılır?

Malzemeler: 6 çay kaşığı prinç, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı süt

Nasıl Hazırlanır?

Bir miktar soğuk su ekleyip pirinçleri orta ateşte pişirelim. Piştikten sonra prinçleri süzelim. (suyunu dökmeyin). Süzdüğünüz prinçlerin üzerine ılıttığınız sütü ekleyin. Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra balı da ekleyip karıştırın. Artık maskeniz hazır durumda. Maskeyi temiz cildinize uygulayıp 15 dakika bekletin. Ayırmış olduğunuz prinç suyu ile cildinizi durulayın. Bu maskeyi en az hafta da bir kez uygulayın. Bir iki ay içinde gözle görülür bir fark elde edeceksiniz. Cildinizin açıldığını, kırışıklıkların azaldığını ve daha canlı bir cilde sahip olduğunuzu fark edeceksiniz.

PROTEİN İHTİYAÇLARINI DENİZ ÜRÜNLERİNDEN KARŞILIYORLAR!

Hayvansal protein olarak beyaz et yani deniz mahsulleri tüketiyorlar. Yani vücutlarına yeterince mineral, vitamin ve omega 3 desteği sağlamış oluyorlar. Bu beslenme şekli ise sağlıklı ve daha genç bir cilt demek oluyor.

  • DUŞTAN SONRA MUTLAKA CİLTLERİNİ NEMLENDİRİYORLAR
  • YÜZLERİNİ SOĞUK SUYLA YIKIYORLAR VE KAN DOLAŞIMINI ARTTIRIYORLAR
  • YÜZLERİNE HER GÜN SICAK HAVLU MASAJI UYGULAYIP CİLTTEKİ GÖZENEKLERİ AÇIYORLAR
  • KİMYASAL ÜRÜNLER KULLANMAKTAN KAÇINIYORLAR.
  • SIKLIKLA SU İÇİYOR VE DUŞA ZAMAN AYIRIYORLAR.
  • FAYDALI YAĞLAR İLE CİLTLERİNİ BESLİYORLAR. EN ÇOK NANE VE YEŞİL ÇAY YAĞLARINI KREM OLARAK KULLANIYORLAR.

4_2_4 KURALINI UYGULUYORLAR!

Yüzlerini ve boyunlarını 4 dakika boyunca kremle nemlendirip masaj şeklinde sürüyorlar. 2 dakika beklettikten sonra bir 4 dakika da suyla ciltlerini duruluyorlar. Her gün bu kuralı hiç aksatmadan uygulamaya devam ediyorlar.

GÜNEŞTEN KORUNMAYA ÇOK ÖNEM VERİYORLAR

Güneş kremi sürmeden dışarı çıkmıyorlar. Güneş gözlüğü ve güneş şemsiyesini de sıklıkla kullanıyorlar.

KURU FIRÇALAMA TEKNİĞİ OLMAZSA OLMAZLARI

Ciltlerini kuruyken yumuşak bir fırçayla günlük fırçalıyorlar. Buda kolajen üretimini arttırırken aynı zamanda da kan akışını hızlandırıp cilde canlılık kazandırıyor.