Dermaroller Nedir? Ne İçin Kullanılmaktadır? Kullanım Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dermaroller Nedir? Ne İçin Kullanılmaktadır? Kullanım Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikle son dönemlerde sosyal medya hesaplarında sıklıkla karşılaşılan dermarollerların ne için kullanıldığı merak edilmektedir.

Dermaroller Nedir?

Silindir bir şekle sahip olan alet düzenli kullanımda mucizeler yarattığı ile ilgili bir algı mevcuttur. Cilt lekelerine, kırışıklıklara ve saç dökülmesi problemlerine iyi geldiği söylenen bu aletin kullanımı ve tercih edilmesi ile ilgili ayrıntılara dikkat etmek gerekmektedir. 0.5mm ve 3’mm seçenekleri bulunan aletin ne için kullanılacağına karar verilerek iğne kalınlığı tercihi yapılmalıdır. Alet yüz için kullanılacak ise 0.5'mm ve 1'mm iğne kalınlığı yeterlidir. Cilt yüzeyinde ince deri bulunan bölgelere kalın iğneye sahip seçeneği uygulamak kesinlikle yanlıştır. Oldukça basit bir görüntüye sahip olan bu ürün uzak doğuda kadınların güzellik sırrı olarak anılmaktadır. Cilt yüzeyine hafif hareketler ile gezdirilerek uygulanması halinde mikro delikler açmaktadır. Mikro delikler gözle görülmeyecek kadar küçük olduğundan kişinin deliği görmesi mümkün değildir. Ayrıca uygulama sırasında cilt yüzeyinden kan akmamaktadır. Cilde iğne batırma fikri birçok kişiye korkutucu gelse de iğnelerin boyutunun küçük olması sebebiyle herhangi bir acı vermemektedir.

Dermaroller Nasıl Ve Ne İçin Kullanılır?

Dermarollerın kullanım alternatifleri oldukça geniştir. Saç çıkarmak, kırışıklıkları azaltmak ve leke problemlerini gidermek bu seçeneklerin başında gelmektedir. Özellikle cilt problemleri için sıklıkla kullanılan dermarollerın dikkatli kullanılması gerekmektedir. Bilinçli ve düzenli kullanımda gözle görülür bir fark yaratan aletin kullanım şekli oldukça basittir. Cilt yüzeyine hafif hareketler ile baskı yapılmadan uygulanması gerekmektedir. Üzerinde bulunan iğneler sayesinde uygulanan yüzeydeki hücreleri uyararak beynin bu bölgede onarım yapması amaçlanmaktadır. Mikro delikler açan iğneler sayesinde beyin bölgede hasar olduğunu düşünerek bölgenin uyarılmasını sağlamaktadır. Bu şekilde kırışıklık ve leke problemlerinin giderilmesi amaçlanmaktadır. Cilt yüzeyinde kullanılacak dermarollerın bilinçli kullanılması oldukça önemlidir. Aletin kişisel olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Aynı ev içerisinde aletin birden fazla kişi tarafından kesinlikle kullanılmaması gerekir. Kullanım süresi içerisinde aletin dezenfekte edilmesi ve iyi saklanması cilt yüzeyinde herhangi bir reaksiyon olmaması için önemlidir. Kullanım öncesi ve kullanım sonrasında tavsiye edilen bir dezenfektan veya kolonya ile aletin temizlenmesi ve sonrasında kullanılması önerilmektedir. Uzak doğuda yoğun olarak kullanılan bu aletin çok daha gelişmiş seçenekleri cilt bakım merkezlerinde de kullanılmaktadır. Kullanımının doğru yapılması olası sorunların önüne geçilmesine olanak sağlamaktadır. Uygulanan bölgeye baskı yapılmadığı sürece cildin tahriş olması veya yoğun olarak acıması mümkün değildir. Uygulama esnasında hafif acı hissedilmesi olası bir durumdur ayrıca kullanım sonrasında uygulanan bölgede kızarıklık oluşabilmektedir. Yukarı aşağı hareketler ile göz çevresine getirilmeden uygulanması gerekmektedir. Göz çevresinde ki deri oldukça ince ve hassas olduğundan tahriş olabileceği için göz çevresinde kullanılmak istenen dermaroller 0.5’mm olarak tercih edilmelidir. Daha kalın iğneli dermaroller göz çevresi için kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Dermaroller Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

İlk kez dermaroller kullanacak olan kişiler 0.5mm’lik seçenekten başlamalıdır. Cildin alete nasıl tepki verdiği ve sonuçları göz önüne alınarak ihtiyaç doğrultusunda kalınlık arttırılabilir. Saç dökülmesi problemlerinin önüne geçmek için kullanılan Dermaroller kalınlığı 3mm olarak tercih edilebilmektedir. Saç derisine yine baskı yapmadan düzenli olarak kullanımı saç köklerinin uayrılmasına olanak sağlamaktadır. Saç dökülmesi sorununu engellemesinin yanı sıra vücutta bulunan kırışıklık ve çatlak problemlerinin giderilmesi için de kullanılabilmektedir. Uygulanacak olan bölgeye göre Dermaroller seçimi yapılması sonuçları direkt olarak etkileyen bir durumdur. Dermaroller kullanımı yalnızca cilt yüzeyindeki lekelerin veya kırışıklıkların giderilmesinde değil aynı zamanda cilde uygulanan ürünün çok daha iyi emilmesine de olanak sağladığı için tavsiye edilmektedir. Açılan mikro delikler sayesinde uygulanan ürünler cildin alt tabakasına kolayca ulaşarak etki göstermektedir. Kullanım sonrasında cildin iyice nemlendirilmesi ve ardından diğer cilt ürünlerinin kullanılması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise dermarollerın kullanımı esnasında cildin mutlaka temiz olması gerektiğidir. Cildin temiz olmaması durumunda uygulanan alet herhangi bir sonuç vermemekle birlikte cilt sorunlarına da yol açabilmektedir. Cildin temizlenmiş ve kirden arındırılmış olduğundan emin olunması halinde uygulamaya başlanmalıdır. Ayrıca aletin kullanımı sırasında cilt yüzeyinde akne veya sivilce problemi varsa oldukça dikkatli olunmalıdır. Sivilce problemi olan bölgelere aletin uygulanması sivilcenin patlamasına ve cildin diğer bölgelerine yayılmasına sebebiyet verebilmektedir.