Makyaj Malzemelerini Kullanmanın Püf Noktaları

Makyaj Malzemelerini Kullanmanın Püf Noktaları

Makyaj malzemelerini kullanmanın püf noktalarını sizlere sunacağız, kadınların bilmesi gereken makyaj hakkındaki tüm püf noktaları.

Asıl olan çok makyaj kullanmak değil, doğru yerde doğru şekilde makyaj kullanabilmektir. Her yere göre makyaj kullanım kuralları vardır. Doğru yerde doğru makyajı kullandığınızda en güzel ve en modern kişinin siz olduğuna emin olabilirsiniz. Ve her cilt tipine ve rengine göre yapmanız gereken makyaj değişir.

Esmer, sarışın veya kumral bir tene sahipseniz eğer, ten renginize göre makyaj malzemeleri almalısınız. Bunun dışında makyajınızı yaparken kendi tarzınızdan uzaklaşmamalısınız,. Mesela klasik takılan biriyseniz bir anda aşırı ağır makyaj tercih etmeyin. Veya ağır makyaj kullanıyorsanız bir anda cildinizi makyajsız bırakmayın bu hastaymışsınız izlenimini verir, ve kendinizi kötü hissedersiniz. İşte bu yüzden doğru yerde doğru makyajı uygulamak gerekir. Eğer doğru makyaj yaptığınıza emin olursanız, doğru makyaj sizi mutlu da eder. Çünkü kendinizi daha iyi ve güçlü hissetmenizi sağlar.

makyaj-malzemeleri-isimleri-1000x600.jpg

Ten rengine göre makyaj önerileri

Elbette hepimiz merak ediyoruzdur, kendi cilt tonumuza göre nasıl makyaj yapmamız gerektiğini, ten rengimize göre makyaj yapmak aslında bizim cilt tonumuza açığa çıkarmak demektir. Her ten rengine farklı makyaj yapmak aslında sizi birden çok kişi yapmakla eşdeğerdir, her makyajda ayrı bir sen çıkarmaktır, ten rengine uygun makyaj yapmak . peki ya ne tür renkler tercih etmeliyiz, ten rengimize uygun makyaj yaparsak ne olur? Gibi soruların cevabını arıyorsanız rehberimize bir göz atmanızı öneririz.

İlk sorumuz olan Kendi cilt tonumuza göre makyaj Sorusuyla başlayalım. Öncelikle açık ten, renkli göz; açık tenli ve renkli gözlü insanların daha koyu renk rujlar ve daha hafif yani nude tonlarda far tercih etmeleri uygundur. Bu makyaj cildinizi daha canlı göstermekle beraber, gözlerinizi olduğundan daha fazla ön planda tutar. Ve dikkat çekici olursunuz. Peki ya açık tenliyseniz ve koyu renk gözleriniz varsa o zamanda aynı makyajın yanı sıra bir de göz kalemi kullanmanız sizin yararınıza olacaktır, ve gözleriniz olduğundan büyük görünecektir. Esmer tenli veya buğday tene sahipseniz daha açık ton far ve rujlardan tercih etmelisiniz. Örneğin nude tonlar ve şeftali tonları vs. Ve doğru makyajı yaparsanız ne olur? Tabii ki doğru makyaj çok önemlidir sizin doğru makyaj yapmanız ten renginizin daha ön planda tutulmasına yardımcı olur ve parlarsınız.

Mekânlara göre makyaj önerileri

Mekânlara göre makyaj önerileri, eminim hepimiz eğer bir akşam yemeğine gidersem nasıl bir makyaj tercih etmeliyim özel bir kır düğününde veya bir piknikte nasıl makyaj yapmalıyım? Abartılı mı yoksa daha sade mi? Peki ya kışın nude tonlar mı tercih etmeliyim yoksa daha koyu ve baskın renkler mi tercih etmeliyim eğer gerçekten ışıl ışıl parlamak ve mekanına göre kendinize şık yapmak istiyorsanız abartılı makyajdan uzak size yakışan makyaj tercih etmelisiniz. Ve ne yapmam gerekiyor? Eğer bu soruyu gerçekten çok merak ediyorsanız, hiç beklemeden hemen cevaplayalım.

Örneğin yazın en çok açık yerler yani kır, piknik veya özel bir akşam yemeğini tercih ederiz, kışın ise daha çok kapalı yerler tercih ederiz hava koşullarından dolayı, peki ya yaz makyajımız nasıl olmalı, bir kır, piknik veya akşam yemeği böyle yerler için genel olarak abartı ve koyudan uzak durarak daha soft ve sanki makyaj olduğu halde makyajsız görünümü veren, makyajlar tercih edilmelidir. kışın ise daha çok nude tonlar koyu rujlar veya canlı farlar tercih edilmelidir.

Sağlıklı makyaj yapmanın önemi

Sağlıklı makyaj yapmak çok önemlidir, ve her makyaj malzemesinin, bir kullanım süresi vardır, çünkü eğer tarihi geçmiş veya nerde yapıldığı ve neyden yapıldığı belli olmayan makyaj ürünlerinden kullanırsak hem verdiğimiz paraya hem de yüzümüze yazık etmiş oluruz. Peki ya sağlıklı makyaj nasıl yapılır? Aslında evde doğal yollarla yapabiliriz. Örneğin bebek pudrasından doğal fondöten yapmak gibi...

makyaj-malzemesi-burcuna-gore-1280x720.jpg

Şimdi ise size her makyajın kullanım süreleri hakkında bilgiler vermeden önce size sağlıklı makyaj hakkında küçük bir tüyo vereyim. Makyaja başlamadan önce yüzünüzü yıkayın, kurulayın ve herhangi bir krem yardımı ile nemlendirip, makyajınızı yapmaya başlayabilirsiniz, bu sizin cildinize kullandığınız herhangi markası ne olursa olsun hiç farketmezsizin cildinize zarar veren tüm malzemelerin yüzünüze işlememesini ve kullandığınız ürünlerin daha pürüzsüz durmasını Sağlar zaman makyajların kullanım sürelerine geçebiliriz.

En sık kullanılan Makyajların Max kullanım süreleri sırasıyla şu şekildedir:

l maskara:6 ay

l Fondoten:5-6 ay

l Far:1 yıl

l Allık:16 ay

l Göz kalemi:2-2/5 yıl

l Ruj:14 ay