Tırnak Neden Kırılır?

Tırnak Neden Kırılır?

Ellerimizin sağlıklı, bakımlı ve estetik gözükmesi için ilk dikkat etmemiz gereken yer tırnaklarımızdır.

Sebepsiz yere kırılan bu tırnaklar kadınların çokça karşılaştığı sorunlardan biridir. Kırılan tırnaklar ellerimizin özensiz ve sağlıksız gözükmesine sebep olabilir.

Tırnak kırılmasına yol açacak birçok sebep vardır. Tırnaklarımızın hassaslaşmasıyla oluşan bu kırılmalar vücudumuzda bazı eksikliklerin habercisidir. En yaygın olarak bilinen ise vitamin eksikliğidir. Tırnaklarımızı besleyen kalsiyum, demir, magnezyum, çinko gibi vitamin eksiklikleri tırnak kırılmalarına ve soyulmalarına neden olabilir. Vitamin eksikliği dışında bazı hastalıklar da bu sorunla karşılaşmamıza sebep olur. Bunlara troid, sedef gibi hastalıklar örnek gösterilebilir. Bunların dışında fark etmeden yaptığımız günlük alışkanlıklarda vardır.

tirnak-kirilmasi-neden-olur-nasil-onlenir-10458106-amp.jpg

Bunlara ise sürekli oje sürmek ve tırnakların hava almasına izin vermemek, ellerimizi deterjana çok fazla maruz bırakmak, çok sık el yıkamak, yetersiz ve sağlıksız beslenmek örnek gösterilebilir.

Tırnak Kırılmaları Nasıl Engellenir?

Tırnaklarımızın güzel ve bakımlı gözükmesini istiyorsak almamız gereken bazı önlemler vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

Gün içinde çok fazla maruz kaldığımız deterjanlardan olabildiğince uzak durmaya çalışmalıyız. Bunun içinde eldiven kullanmak en uygun çözümdür.

Daha fazla protein tüketerek tırnakların kırılmasını önleyebiliriz. Yeterli protein kullanımı tırnakların sertleşmesine de sebep olacaktır.

Tırnakları fazla uzatmadan belirli aralıklarla kesmek ve manikür yapmak tırnakların daha sağlıklı ve güzel uzaması için önemli olan adımlardan bir diğeridir.

Tırnaklara belirli aralıklarla bakım yapmak, tırnakların sararmasını ve kırılmasını önleyecektir.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yukarıda belirtilen önlemleri aldıktan sonra tırnaklarımızın daha sağlıklı ve estetik gözükmesi için yapmamız gereken bazı işlemler vardır. Bu işlemleri boş bulduğunuz vakitlerde yapabilirsiniz. Üstelik bunları yapmak için bir güzellik merkezine gitmenize gerek yok. Evde kendiniz uygulayabilirsiniz.

Öncelikle bakım yapmaya başlamadan önce tırnaklarınızda oje varsa bunları temizlemekle işe başlayabilirsiniz. Bu adımda tırnak besleyici asetonlar kullanmanız tırnaklarınız için daha sağlıklı olacaktır.

Ojelerinizi silme işlemini bitirdikten sonra 1-2 saat tırnaklarınızın hava almasına izin vermelisiniz. Bu sayede tırnaklarınızın sararmasını önlemiş olursunuz. Eğer mümkünse bir gün boyunca da havalandırabilirsiniz.

Daha sonraki işlem ise tırnaklarınızı pürüzsüz hale getirmektir. Bunun içinde çok basit yöntemler var. Bir limon ve şekerle bu peelingi yapabilirsiniz. Öncelikle bir limonu ikiye böldükten sonra suyunu bir kaba sıkıp içine biraz su ve zeytinyağı ekleyip tırnaklarınızı içinde bekletmeniz gerekir. Daha sonra sıkmış olduğunuz yarım limonun içine bir çay kaşığı şeker ve eğer varsa birazda bal ekleyebilirsiniz. Tırnaklarınızı tek tek içine sokup ovalamalısınız.

6189.jpg

Bunları yaptıktan sonra manikür yapabilirsiniz. Manikür yapmıyorsanız tırnak itme çubuğu ile ya da çay kaşığının arkasıyla tırnaklarınızın etlerini geriye itebilirsiniz.

Kırılmayı önlemek için en önemli adım ise tırnak koruyucu ya da tırnak sertleştirici kullanmaktır. Bunlardan birini tek katman halinde tırnaklarınıza sürdükten sonra ojenizi sürebilirsiniz.