Patatesi kesinlikle böyle haşlamayın! Yoksa Vitamin değerleri ölüyor

Patatesi kesinlikle böyle haşlamayın! Yoksa Vitamin değerleri ölüyor

Patates en sevilen besinlerden biri. Özellikle patates haşlaması yaparken besin değerinin yok olmaması için bilinmesi gereken bazı detaylar var

En sevilen besinlerden biri olan patatesle ilgili herkesin bilmesi gereken bir uyarı var! Bu uyarıyı görmezden gelmezseniz iyi olur. Daha önce de sizlerle patates salatası yaparken lezzetinin daha iyi olması için bir tarif paylaşmıştık! Bu kez herkesi yakından ilgilendiren bir uyarı paylaşacağız.

Patates haşlaması en pratik besinlerden biridir. Hatta çok sayıda uzman patates kızartması yerine patatesin haşlanarak tüketilmesini önerir.

Patates don derece doyurucu bir sebze olduğu için Türk mutfağında da bolca bulunur. Çok sayıda yemek patatesle yapılır.

Ancak en çok tercih edilen şey patates haşlaması ve sonrasında yapılan patates salatasıdır. Hanımların özel günlerinde misafirlerine kısır yanında patates salatası ikram etmesi bir gelenek haline gelmiştir.

Patates haşlaması yaparken besin değerinin gitmemesi için bazı bilgilere dikkat etmek gerekiyor. Patatesin besin değerinin gitmemesi için bilinmesi gereken bazı detaylar Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberle paylaşıldı.

Sizlerde evde patates haşlaması yaparken bu uyarılara mutlaka dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde yapacağınız patates haşlamasının besin değeri yok olmuş olacaktır.

Uzun süre pişirmek vitamin kaybına neden olabiliyor. Peki hangi sebzeler nasıl pişirilmeli? İşte yanıtı...

PİŞİRME TEKNİKLERİ

Pastörize ve sterilize edilmemiş sütün kabardıktan sonra 4 - 5 dakika karıştırılarak kaynatılması yeterlidir. Soğutulup cam kavanoz içerisinde buzdolabına konularak 1 - 2 gün içerisinde tüketilmelidir.

Makarna ve erişte gibi B grubu vitaminlerinden zengin besinlerin haşlama suları dökülmemeli, suyu çektirilerek pişirilmelidir. Haşlama suyu dökülür ve ardından soğuk suyun altında tutulursa B1 vitamininde %80'e varan kayıplar oluşabilir.

Patates gibi kabuğu ile haşlanabilen sebzeler iyice yıkadıktan sonra soyulmadan haşlanmalıdır. Böylece besin değeri de korunmuş olur.

İlgili Haberler