Yumurta tüketirken bu hataya dikkat edin! Zehirleyen tehlikeli alışkanlık!

Yumurta tüketirken bu hataya dikkat edin! Zehirleyen tehlikeli alışkanlık!

Yumurta tüketirken besin değerinin ölmemesi için bazı bilgilere dikkat etmekte fayda var! İşte yumurtayla ilgili kimsenin bilmediği o bilgiler

Yumurta en faydalı besinlerdendir. Özellikle en ucuz protein deposu olması nedeniyle tercih edilmektedir. Ancak yumurta tüketirken bazı tehlikeli alışkanlıklardan uzak durmak gerekmektedir.

Yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak yumurtayı bazı durumlarda zararlı hale getiren hatalar bulunuyor. Bu konuyla ilgili olarak uzmanlar herkesi uyarıyor.

Özellikle tarihi geçmiş yumurtaların ve çatlamış yumurtaların kesinlikle tüketilmemesi gerek. Yine uzmanlara göre yumurtaları saklama koşulları da büyük önem taşıyor. Bazı kişiler yumurtayı buzdolabına koymadan önce yıkayarak yumurtanın zararlı hale gelmesine neden oluyor. Bu yanlıştan da uzak durmakta fayda var.

Yeni Akit gazetesinde yayınlanan bir haberde; Yumurtanın zararlı olabileceği hallere dikkat çekilerek yumurta tüketimi konusunda dikkat edilmesi gereken bazı kurallar sıralandı. Eğer sizlerde tükettiğiniz yumurtanın zararlı hale dönüşmesini istemiyorsanız mutlaka ama mutlaka bu bilgileri aklınızda bulundurun. Ayrıca arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyin! Böylelikle onlarda yumurta tüketirken bu bilgiler doğrultusunda hareket etmiş olurlar.

Yumurtaları kartondan çıkarmayın!


Karton yumurtaları korur. Ancak kartonun bir başka işlevi var. Buzdolabında bulunan yiyeceklerin kokularının yumurtaya gözeneklerden geçmesini önlüyor. Ayrıca pişmemiş yumurta kabuklarında çeşitli bakteriler bulunuyor. Yumurtaları kartonundan çıkarırsak, buzdolabında temas ettiği farklı yiyeceklere bu bakterileri geçirebilir.

Son kullanma tarihleri çok önemli


Ancak yumurta piştikten sonra kabuğundaki ve kendisindeki bakteri riski ortadan kalkar. Ayrıca kutuların üzerinde son kullanma tarihleri bulunduğu için yumurtayı ne zaman aldığınızı ve ne zamana kadar tüketmeniz gerektiğini atlamamış olursunuz.

Taze mi nasıl anlarız?


Büyükçe ve su dolu bir bardağa konulan yumurta suya batıp yatay duruyorsa taze, yarı yatay durursa 8-10 günlük, suyun yüzeyine çıkıyorsa bayat demektir.

Peki bayatsa!


Ayrıca yumurtayı kırınca da taze olup olmadığı anlaşılır. Taze yumurta kırıldığında sarısı dağılmaz, bombeli bir şekilde kalır, rengi parlak sarıdır ve yumurtanın akı sarısından kolay ayrılmaz. Bayat yumurta kırıldığında ise sarısı yassılaşır ya da dağılır, akının akışkanlığı azalmıştır, su gibidir.

Evet yumurta hakkında bilmeniz gerekenler bunlar! Kendinize saklamayın yumurta hakkındaki bu bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşın..

İlgili Haberler