Sınır Tanımadan Herkes Bolca Yiyebilir! Canan Karatay'ın önerdiği süper 2 besin..

Sınır Tanımadan Herkes Bolca Yiyebilir! Canan Karatay'ın önerdiği süper 2 besin..

Canan Karatay tarafından önerilen iki süper besin dikkat çekti. Karatay'a göre herkes bolca tüketmeli

Canan Karatay tarafından önerilen iki besin herkesin dikkatini çekti. Genelde Canan Karatay sağlıklı olmayan hiç bir besinin tüketilmesini önermez. Zararlı yiyeceklerin tüketilmemesi konusunda da Canan Karatay uyarılarda bulunan bir isim.

Canan Karatay tarafından bu kez önerilmiş olan iki besinden bahsedeceğiz. Son derece faydalı olan bu iki besin Canan Karatay tarafından ısrarla öneriliyor. Üstelik çok sayıda beslenme uzmanı da Canan Karatay'ın bu açıklamalarını doğruluyor.

İşte Karatay tarafından önerilen o sağlıklı besinler

Canan Karatay tarafından yapılan bir açıklama oldukça ses getirdi. Karatay'ın önerdiği 2 besin neredeyse tüm basında haber konusu oldu. İlk olarak Haber7 ardından da Ulusal Post'un derleyerek geçtiği haber bir anda tüm basın tarafından yayınlandı.

Aslında Karatay o açıklamayı yıllar önce yapmıştı. Canan Karatay genelde yenilmemesi gereken yiyecekleri açıkladığı zaman olay oluyordu. Bu kez önerdiği 2 besinle olay oldu.

Herkesin bildiği 2 besin peki neydi?

Canan Karatay'ın önerisine göre bolca yiyebileceğimiz iki besin var. Biri zeytin diğeri ise ceviz. Zeytini her fırsatta öneren Canan Karatay bu kez de cevizi öneriyor. Canan Hocaya göre ekmek yerine ceviz rahatlıkla tüketilebilir.

Prof. Dr. Canan Karatay, gün içerisinde tüketilen ceviz ve zeytinin vücudun günlük ihtiyacı olan vitaminleri yeteri kadar karşıladığını belirterek bu yüzden herkese ceviz ve zeytini mutlaka öneriyor..

Cevizin faydaları nelerdir?

Lezzetli kuruyemişlerden biri olan Ceviz, vücuda bakır, kalsiyum, demir, selenyum, çinko gibi mineraller sağlamaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren ceviz aynı zamanda beyin sağlığı içinde oldukça faydalıdır. Son derece doyurucu bir besin olması nedeniyle de ekmek yerine rahatlıkla tüketilebilir..

Cevizin faydalı bir besin olduğu çok sayıda araştırmayla kanıtlamış durumdadır.

Özellikle kilo kontrolü yapmak isteyenlere mutlaka atıştırmalık olarak ceviz önerilmektedir.

Ancak cevizin fiyatının günümüzde oldukça pahalı olması tüketimi konusunda onu imkansız hale getirebilmektedir.

Bu yüzden bolca tüketmek pek mümkün görünmüyor..

İlgili Haberler