Adana Büyükşehir Belediyesi  derelerde, kanallarda, su birikintilerini önlemek için ıslah çalışması başlattı

Adana Büyükşehir Belediyesi derelerde, kanallarda, su birikintilerini önlemek için ıslah çalışması başlattı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı derelerde, kanallarda, su birikintilerini önlemek için ıslah çalışması başlattı. Bu kapsamda da Eylül ayından bu yana 179 derede ıslah çalışması gerçekleştirildiği öğrenildi. Çalışmalar ise devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Denetim Şube Müdürlüğü, haşere, böcek ve sivrisineklerin çoğalma kaynağı olan derelerde, su birikintilerinde, sulama kanallarında ıslah çalışması gerçekleştiriyor. 179 noktada çalışma gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olabildiğince daha az ancak etkili ilaç kullanarak, çevre ve insan sağlığına minimum zararla faaliyetlerini sürdürüyor.

MÜCADELE EDERKEN ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI KORUNUYOR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kullanılan yöntemlerle hem çevre ve insan sağlığına verilebilecek zararı en düşük seviyeye çekiyoruz, hem de haşereyle mücadeleyi etkin şekilde yerine getiriyoruz. Kullanılan ilaçların yurt dışı kaynaklı olduğu düşürüldüğünde, izlenen yöntemlerin milli ekonomiye katkı sağladığı da ortada. Eylül ayından bu yana 179 dere, kanal, ark ve bu birikintisinde ıslah, temizlik ve ilaçlama gerçekleştirdik. Islah çalışması yaptığımız noktalarda daha verimli uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Böylece iş gücünden de tasarruf ederek hayata geçirdiğimiz çalışmalarda, su birikintileri nedeniyle oluşan kötü kokuları, hastalık kaynaklarını yok ediyoruz” denildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı bürokratlarının açıklamasında, kullanılan ilaç miktarının önceki yıllara oranla yüzde 40’a yakın azaldığı belirtilirken, vatandaşların, belediye görevlilerinin gözünden kaçan su birikintileri ve benzer noktalarla ilgili uyarıda bulunması çağrısı yapıldı.