Aile Bakanlığından Yeni yardım müjdesi! Herkese 6 bin TL!!

Aile Bakanlığından Yeni yardım müjdesi! Herkese 6 bin TL!!

Son zamanlarda salgın hastalıklarla mücadeleden dolayı birçok kişi işsiz kaldı. Bundan dolayı hem kırlarını öteleyemediler hem de evlerini geçindiremediler. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok kişiye aylık tek sefer biner nakdi yardım

Beklenen Müjde Geldi

Son zamanlarda salgın hastalıklarla mücadeleden dolayı birçok kişi işsiz kaldı. Bundan dolayı hem kırlarını öteleyemediler hem de evlerini geçindiremediler. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok kişiye aylık tek sefer biner nakdi yardım yaparak biraz olsun destek oldu. Pandemi döneminden dolayı hala zorda kalan vatandaşlar içinde çalışmaların devam edileceğini basın toplantısında duyurdu.

Farklı yardım isimleriyle birçok kişiye aylık olarak 6 bin TL olarak yardım etmeye devam ediyor. Bazılarına nakdi yardım olmasa da gıda, ekmek ve bez yardımı yaparak pandemi süresince desteklerini esirgemiyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gelir düzeyi düşük olan ve sigortası olmayan kişiler içinde para yardımı yaparak pandemi döneminde destek çıkacağını müjdesini verdi.


Çeyiz Yardımı Müjdesi


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunduğu ve sunacağı hizmetlerden biri. Bu çeyiz yardımının amacı yuvasını kurmak isteyen her gencin hayalini gerçekleştirmek için yapılan bir yardım paketidir. Bu yardım paketi ilk olarak yetim ve öksüz kişiler için uygulanan sosyal hizmettir.

images-89.jpeg
Kimsesiz olan kişilere de yine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeyiz yardımı yaparak yuvalarını daha kolay bir şekilde kurmalarını sağlıyor. Çeyiz yardım paketi bir asgari ücreti alan kişinin bir aylık maaşından 24 katı olacağını açıkladı. Şimdilik yetim, öksüz ve kimsesizler için başlatılan bu çalışma daha kapsamlı olacağını açıkladı.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 65 Yaş Üstünü De Yalnız Bırakmadı
Ekonominin yükselmesinden dolayı birçok ürün ve hizmetlerinde fiyatlarında artış olmasına neden oldu. Birçok kişi geçinemezken 65 yaş üstünde hayatını devam ettirmesi zor olmaya başladı özellikle eşi vefat eden 65 yaş üstü kişilerin sosyal güvencesi ve aylığı olmayanlar içinde bir hayli zor olmaya başladı.
Bu durumda olan kişileri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yine 65 yaş üstü yaşlılara da bu konuda yalnız bırakmadı. Her ay düzenli nakdim yardım yapılarak biraz olsun daha rahat yaşam sürmesini sağlandı. 2020 aylık 65 yaş üstü yaşlı aylığı en az 615 TL olarak belirlendi. Yeni başvuru yapacak kişi bu maaş üzerinden yatılacak.


Barınma Yardımına Başvur Yapanlara Müjde
Yaşam kalitesi arttıkça geçim derdi de bir hayli zorlaştı. Birçok kişi kirayı ödemeyip dışarda kalıyor ya da evini yaparken parası yetmediği için evini tamamlayamıyor. Bundan dolayı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen barınma yardımı başlatıldı. Bu barınma yardımına bir hayli ilgi büyüktür.
Peki, buy barınma yardımı neyi kapsıyor? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen barınma yardımında kişinin ihtiyacına göre prefabrik ev, betonarme ev yardımı, 25 bin nakdi yardım, TOKİ ev yardımı, yine durumu düşük olan kişilerin evlerine eşya yardımı yaparak barınma ihtiyaçlarını karşılanmış oldu. Yardım paketleri ilerleyen günlerde açıklayacağının da müjdesini verdi.