AK PARTİ son 7 ankette erirken HDP barajın üstünde

AK PARTİ son 7 ankette erirken HDP barajın üstünde

Yayınlanan son 7 ankette AK PARTİ oyları erirken HDP'nin ise baraj sorunu olmadığı ortaya çıktı

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan MAK Araştırma Şirketi’nin sahibi Mehmet Ali Kulat, 2022 yılında yaptıkları 8 ankete ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"2022’de yaptığımız 8 araştırmanın 7'sinde AK Parti'yi yüzde 30'un altında gördük. Hatta yüzde 26,5'a kadar indiği oldu. Son ankette konut, EYT'nin (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) çözüleceği gibi, 3600 vesaire. Bunlar şu anda AK Parti'nin oy oranını yüzde 31'e kadar çıkardı."

"Aynı şekilde MHP'de de çok küçük bir toparlanma gözlemleniyor. Bunda da hem ittifakın ortağı olmasının hem de Devlet Bahçeli'nin peş peşe mitinglerinin etkisi var. Bu seçmende bir moral ve motivasyon oluşturur. 6,5-7'de oy oranı gözüken MHP, belki önümüzdeki süreçte bu trend devam ederse daha yukarıya doğru çıkabileceğini gösteriyor."

"CHP'nin oy oranı yüzde 25-26 bandında seyrediyor. Bu bazı aylarda 27'ye kadar çıktı."

"İYİ Parti'de istikrarlı bir yükseliş var. 8 araştırmamızda hiç 15'in altına düşmedi. 17'ye çıktığı, 16'ya indiği oluyor ama böyle bir bantta seyrediyor. Bulundukları ittifakın hükümet olma umudu oluşursa orada bir yükseliş olur."

"Millet İttifakı'nın adayı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olursa, CHP için yüzde 30'u bekleyebiliriz. Ama yine bir günde olmaz bir zaman diliminde olur. Gittikçe yukarıya doğru bir trend yakalar."

"Her iki ittifakın da HDP oylarına ihtiyacı var. HDP'nin oy oranı da 12-13'e kadar çıktı. Şu anda barajın üstünde görünüyor. Barajın altında gördüğümüz de oluyor. Nedeni de kendisini AK Parti içinde kamufle eden 1-2 puanlık bir seçmen var."

Kaynak: SÖZCÜ