AKP'li Mehmet Metiner son yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

AKP'li Mehmet Metiner son yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

AKP'li Mehmet Metiner: Kılıçdaroğlu'nun "Benimle misiniz” sorusuna CHP’lilerin cevapları bir tür biat ve itaat gösterisi değerlendirmesinde bulunurken 'demokrasi bunun neresinde?' diye sordu

Mehmet Metiner son yazısında CHP'de yaşananları değerlendirdi. CHP yönetimini ağır sözlerle hedef aldı.

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siz gerçekten benimle birlikte misiniz, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum” çıkışını ve partisinden gelen desteği değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun “Benimle misiniz değil misiniz? Bilmek istiyorum” çıkışı ile ilgili “Siyaset şirazesinden kopmuş durumda” yorumunu yapan Metiner, şöyle devam etti:

"İşin daha tuhaf olan yanı CHP’nin her kademesindeki yetkililerin-etkililerin verdikleri cevaplardı.

Hepsi bir ağızdan ardı sıra genel başkanlarının arkasında olduğunu söylüyordu.

Bir tür biat, bir tür itaat gösterisi.

Liderleri kendilerini itaat ve biate çağırıyordu, hepsi bir ağızdan koşulsuz itaate ve biate hazır olduklarını duyurma gereği duyuyorlardı. "

CHP’nin il ve ilçe bazında kongrelerini yapmadığını ve ilginç bir parti olmaya başladığını yazan Metiner,

“Bir yanda tek adam rejimine karşı çıktığını söylüyor ama kendi içinde tam bir tek adam rejimi söz konusu. Bir yanda ülke için demokrasi istiyor ama kendi içinde demokrasiden eser yok. Liderin emrine koşulsuz ram olmuş bir ekip, lidere itiraz ve eleştiri getirenin kapı önüne bırakıldığı bir yönetim tarzı, dahası erken seçim gerekçe gösterilerek ötelenen-ertelenen kongreler süreci. Ne ilçeler ve iller bazında kongreler yapılıyor ne de genel merkez düzeyinde. Şimdi demokrasi bunun neresinde?”

Metiner, “Aynı realitenin AK Parti ve başka partiler için de geçerli olduğunu iddia ederek savunmaya geçmenin manası da gereği de yok. CHP’nin bu anlamda eleştirdiği partilerden şayet bir farkı yoksa o zaman farklı bir iddiası da anlamsız demektir.” yorumunu yaptı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın