Ankara'da flaş gelişme! Erdoğan kabineyi değişiyor! İki bakan hariç

Ankara'da flaş gelişme! Erdoğan kabineyi değişiyor! İki bakan hariç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süleyman Soylu ve Bekir Bozdağ hariç tüm bakanları değiştireceği öne sürüldü. İddiaya göre yeni kabine bir seçim kabinesi olacak

Ankara gündemini sarsan bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine revizyonuna gidecek. Kabinede sadece iki bakan değişmeyecek. O bakanlardan biri AK PARTİ tabanında yoğun desteği bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Diğer isim göreve yeni başlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ.

Bu iki ismin haricindeki diğer tüm bakanların değiştirileceği öne sürüldü.

Kısadalga haber sitesinden Mahmut Aydın imzalı haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede revizyona gideceği öne sürüldü.

Mahmut Aydın'ın haberinden bazı başlıklar şu şekilde.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YOLDA

İddialara göre AK Partili milletvekilleri, 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, emekli maaşlarında artış ve öğrenci affı düzenlemeleri yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayında büyük bir kabine değişikliği yapacağını söylüyor.

SEÇİME YÖNELİK KABİNE

AK Parti milletvekilleri tarafından kasım ayında baskın seçim yapması beklenen Erdoğan'ın bu kabine değişikliğinin "seçim kabinesi olacağı" belirtiliyor.

SOYLU İLE BOZDAĞ KOLTUĞUNU KORUYACAK

AK Partili bir milletvekili ''İçişleri ve Adalet Bakanı hariç kabinenin tamamı değişecek'' yorumunda bulunuyor.

FAHRETTİN KOCA'NIN DA GİDİCİ OLDUĞU SÖYLENİYOR

İktidar kulislerine göre, başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere çok sayıda bakan ''affını'' istiyor. Atanacak yeni kabinenin AKP'nin kıdemli, daha önce bakanlık yapmış üyeleri arasından seçilmesi bekleniyor. Eski bakanların yeniden atanmasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçmenlerin yeniden AKP'ye yönelmesi amaçlanıyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle açıklanan kabinede, şu ana kadar toplam 9 bakan değişti. Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yerine Bekir Bozdağ, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci getirildi

Kaynak: Kısadalga