ATV ve AKP arasında gerilim! Mehmet Metiner isyan etti

ATV ve AKP arasında gerilim! Mehmet Metiner isyan etti

ATV'de yayınlanan Yalnız Kurt dizisine AKP'li Mehmet Metiner tepki gösterdi. Metiner açıklamasında '' Reis'e operasyon çekiliyor'' diyerek sitem etti

ATV'nin sevilen dizisi Yalnız Kurt, AKP içerisinde de tepkiye yol açtı. Mehmet Metiner'den Yalnız Kurt dizisiyle ilgili zehir zemberek bir yazı geldi.

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Osman Sınav’ın proje tasarımcısı olduğu 'Yalnız Kurt' adlı diziyi yayınlamaya devam eden ATV'yi eleştirdi. Metiner, bugünkü "Camiamızın Osman’la sınav’ı" başlıklı köşesinde, "Ömrümüzü adadığımız davamıza ırkçı-faşist zihniyetli zevatın rota çizmesinden fazlasıyla rahatsızım” görüşünü aktardı.

Metiner yazısında, şu eleştiriye yaptı:

Ziyadesiyle üzgünüm. Ömrümüzü adadığımız davamıza ırkçı-faşist zihniyetli zevatın rota çizmesinden fazlasıyla rahatsızım. Mücadelemizin hiçbir aşamasında yanımızda görmediğimiz bazı zatların bugün baş tâcı edilmeleri yetmiyormuş gibi bize yön tayin edici konuma oturtulmalarından duyduğum rahatsızlık tarifsizdir. Mensubu olduğum Kürt halkının o zat tarafından ırkçı-faşist bir dille tahkir ve tezyif edilmesi karşısında duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmemize rağmen o zatın daha iğrenç ötesi sözlerle milyonlarca Kürt’ü düşmanlaştırmasına, milyonlarca Kürt’ün üzerine o ırkçı nefret dilini boca etmesine kendi televizyonumuz olarak bağrımıza bastığımız ATV’nin tekrar fırsat tanımasından duyduğum rahatsızlığı kelimeler tarif etmekte yetersiz kalır. Meğer bizim ve milyonlarca Kürt’ün incinmesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yokmuş! Meğer bir Osman Sınav kadar değerimiz yokmuş bizim!

...Kendi kanalımız olduğu için başka bir algı oluşuyor. Sanki AK Parti ve Hükümet böyle istediği için o dizi yayınlanıyor algısı. Osman Sınav’ın o milyonlarca Kürt’ün yani bizlerin üzerine boca ettiği ırkçı düşmanlığa karşı çıkmanın Reis’e ve AK Parti’ye karşı çıkmak anlamına geleceği varsayılıyor. O yüzden camiamız susuyor. Camiamızın değerli aydınları susuyor. Çok yazık! Oysa sabote edilen Türk-Kürt kardeşliğimizin yanı sıra Reis’in ve AK Parti’mizin misyonudur. Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor..."