Banyo yaparken sirkeyi yanınızda götürün çünkü o soruna birebir

Banyo yaparken sirkeyi yanınızda götürün çünkü o soruna birebir

Sirke mucizeleri saymakla bitmeyen bir mucize. Peki banyo yaparken banyo suyuna eklenen sirke ne işe yarıyor?

Sirke son derece faydalı bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan sirkeyle güzellik konusunda da mucizeler yaratabilirsiniz.

Sirkenin saç üzerindeki olumlu etkileri herkes tarafından bilinir. Ancak sirkenin cilt üzerinde de önemli etkileri bulunuyor.

Örneğin banyo suyunuza eklerseniz bazı sorunların ortadan kalktığı belirtiliyor.

Mortilki.com'da yer alan habere göre; Banyo suyuna eklenen sirke ter kokusunu ortadan kaldırıyor. Egzama sorununuz varsa bu sıkıntının yaratmış olduğu acılı ağrıların ve kaşınmaların önüne geçiyor.

Ayak kokusu ve ayakta oluşan mantar gibi sorunlarla sirke doğal olarak mücadele ediyor. Saça sürüldüğünde ise saçın daha da parlak olmasını sağladığı gibi saçta oluşan kepekleri ortadan kaldırıyor.

PEKİ BANYO İÇİN SİRKELİ SU NASIL HAZIRLANACAK?

Küvetinizi suyla doldurun. Yoksa kovanızı ılık suyla doldurun. Küveti tamamen doldurduysanız 2 bardak sirke eklemeniz yeterli olacaktır. Kova için ise yardım bardak sirke işinizi görmeye yeterlidir.

Su ve sirkeyi iyice karıştırın. 20 dakika kadar sirkeli su içerisinde küvette bekleyin. Çıktıktan sonra cildinizin daha canlı olduğunu hissedeceksiniz. Bu yöntem sayesinde cilt kuruluğunuz ve cilt lekeleriniz bir süre sonra yok olacaklar. Sabunla ve yalnızca suyla durulanarak duştan çıkabilirsiniz

Dilerseniz 1 sprey şişesinin içerisine bir fincan sirke doldurarak diğer kalan bölümlerine de su ekleyerek iyice bu şişeyi çalkalayıp sonrasında vücudunuza sıkabilirsiniz. Bir süre beklettikten sonra ılık suyla durulanarak sirkeli suyun cildiniz üzerindeki mucizelerinden yararlanabilirsiniz.