CHP'den seçim genelgesi; Kurallar belirlendi

CHP'den seçim genelgesi; Kurallar belirlendi

CHP Erken Seçim kararı olmadığı halde seçim startı verdi. İşte CHP tarafından verilen talimatın perde arkası

Erken seçim iddiaları gündemden düşmezken CHP'nin seçim startı verdiği ortaya çıktı. Daha Önce Mersin'de yapılan mitingle seçim çağrısında bulunan muhalefet bu mitinglerin devamını getiremedi. İkinci mitingin Kocaeli'nde yapılacağı bile öne sürülmüştü. Ancak herhangi bir miting haberi gelmedi.

Ancak CHP Genel merkezi adaylık için belirlediği kuralları şimdiden duyurdu. CHP'den vekil adayı olmayı düşünenleri ilgilendiren önemli bir gelişme var

CHP'de milletvekili aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının seçime en geç bir yıl kala yani Haziran’da görevlerinden ayrılmalarına ilişkin genelge hazırlanılması planlanıyor.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, böylece milletvekili aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe yöneticilerinin görevlerinden istifaları öne çekilmiş olacak ve yerlerine atama yapılacak. Seçim takvimi başladığında istifa edenlerin başvurularının ise değerlendirilmeyeceği ifade ediliyor. Böylece olası bir baskın ya da erken seçime de daha hazırlıklı olunacağı ifade ediliyor.

CHP’li kaynaklar, “Örgütlerde yenilenme sağlanacak. Seçimlere girerken parti örgütlerinin derli toplu girmesi, teşkilatlardaki boşalmanın bir an önce gerçekleşerek taze kanlarla yola devam edilmesi sağlanacak. Bir yenileme gerçekleştirilecek, kongre isteyen teşkilatın da gönlü alınacak” yorumlarını yapıyor.