CHP’li Bülbül’den şeker kararına tepki! İktidar şekerin de tadını kaçırdı

CHP’li Bülbül’den şeker kararına tepki! İktidar şekerin de tadını kaçırdı

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, şeker ithalatının önünü açan karara sert tepki göstererek '' İktidar şekerin de tadını kaçırdı'' açıklamasında bulundu

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, aydınlanma döneminin simgelerinden olan şekerpancarı fabrikalarını özelleştiren iktidarın bugün şekerde kriz yaşanmasının da önünü açtığına işaret ederek, “Şekerin de tadını kaçırdılar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, şeker ithalatının önünü açan karara tepki gösterdi.


Şekerde yaşanan krizini sorumlusunun üretici değil beceriksiz yönetim olduğunu dile getiren Bülbül, “Şeker fabrikaları özelleştirildi. Üretim kotaya bağlandı. Şeker fabrikaları özelleştirilirken; şekerin stratejik ürün olduğuna dikkat çekerek, tüm itirazlarımıza iktidar kulaklarını tıkadı. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi hayvancılığa da darbe vurdu. Aydınlanma döneminin simgelerinden olan şekerpancarı fabrikalarını özelleştiren iktidarın bugün şekerde kriz yaşanmasının da önünü açtı.


Şimdi de şeker ithalatında tarife kontenjanı getirilerek, kamış veya pancar şekeri ithalatında, 400 bin tona kadar gümrük vergisi ve ek mali yükümlülükler sıfır olarak uygulanması kararı alındı. Ülkeyi üretici konumundan ithalatçı konuma getiren iktidarın amacı şeker ithalatının önünü açmak. Çözümü ithalatta arayan ikktidar, üretime yönelik çözümler bulamazsa sorun daha da derinleşecek. Türkiye’de şeker fabrikalarının kurulmasının ana hedefi sadece ülkenin şeker gereksinimini karşılamak değil, tarımı ve dolayısıyla çiftçiyi kalkındırmak olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında; üretici desteklenecek, Türkiye yeniden kendi kendine yeten bir ülke konumuna geçecektir” ifadelerini kullandı.