CHP’li Köse, Aladağ faciası davasıyla ilgili konuştu! “Gerçek sorumlular adalet önünde hesap verecek”

CHP’li Köse, Aladağ faciası davasıyla ilgili konuştu! “Gerçek sorumlular adalet önünde hesap verecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, Aladağ’da 11'i çocuk olmak üzere 12 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Davayla ilgili konuşan Köse “Gerçek sorumlular adalet önünde hesap verecek” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, Aladağ’da 11'i çocuk olmak üzere 12 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yangınla ilgili gerçek sorumlular ceza alana kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Gerçek sorumlular adalet önünde hesap verecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılara ait kaçak yurtta 29 Kasım 2016 yılında çıkan ve 11'i çocuk olmak üzere 12 kişinin yaşamını yitirmesine, 24 çocuğun da yaralanmasına neden olan yangında yaşamını yitiren çocukların acısının hala yürekleri yaktığını vurguladı.


Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülen davada çıkan kararı değerlendiren Fatma Köse, “11 çocuğumuzun yanarak öldüğü yangın yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. İhmaller zincirinde gerçek sorumlular adalet önünde hesap verene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yaşanan tüm ihmallere rağmen önlem almayanlar hesap verecek. Yoksul ailelerin çocuklarını tarikat ve cemaat yurtlarına mahkum edenler hesap verecek.


ÜLKEMİZİ AKP’NİN KARANLIĞINA TESLİM ETMEYECEĞİZ


Cemaat veya tarikatların eğitim kurumlarını kuşatmasını önleyeceğiz. Tüm yüksek öğrenim öğrencilerine, sağlıklı, güvenli, kütüphane ve internet altyapısına sahip, cemaat baskısı altında olmayan, barınma ve yurt olanakları sağlayacağız. Gelir ve cinsiyet farkı gözetmeksizin çağdaş ülkelerin normlarına uygun bir yaklaşımla bütün çocuklarımız eğitim hakkından eşit yararlanacak. Ülkemizi AKP’nin karanlığına teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.